НОВИНИ

Фотограф знайшов плем’я, в якому у людей унікальні очі (фото)

Фотограф і геолог Корчной Пасарібу знайшов на індонезійському острові Бутон цікаве плем’я: у деяких людей там неймовірно-блакитні очі.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Пасарібу любить досліджувати місцеві племена — дізнаватися, як ті живуть, яких традицій дотримуються і чого прагнуть.

Варто визнати, що йому є з чого вибирати — країна складається з більш ніж 17 тис. островів, а люди спілкуються на 700 різних мовах.

І недавно він натрапив на унікальних жителів своєї країни — деякі члени цього неназваного племені мають унікальні за своїм кольором очі.

Причиною таких аномально-блакитних очей є синдром Ваарденбурга — спадкове захворювання, ознаками яких є незвично сині очі, гетерохромія і густі брови.

Синдром Ваарденбурга зустрічається з частотою 1:40000 — складно уявити ймовірність появи цілого племені з такою особливістю.

Коментар: Я знав про них ще у 2019 році, але поїхав до них тільки в кінці вересня. Я дуже радий все-таки сфотографувати їх“, — розповів Корчной.

Він також домовився з ними про “екологічну” фотосесію, метою якої було підкреслити унікальність нашої планети, яка незабаром може пропасти.

Джерело: сайт НВ

Читайте також: В Індії знайшли жовту черепаху з рідкісною мутацією

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку

Взимку 2024 року мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку. Зловмисника затримали, його судитимуть. Про…

7 години ago

На Рівненщині попрощались із чотирма захисниками

На Рівненщині попрощались із чотирма загиблими захисниками: Олександром Бубою, В'ячеславом Авдейчиком, Анатолієм Довматом та Володимиром…

8 години ago

На Кіровоградщині двоє дітей отруїлися грибами

У Долинській громаді Кіровоградської області двоє дітей отруїлися дикорослими грибами. Про це розповіла головна санітарна…

8 години ago

В Україну йде холод з Баренцевого моря: синоптик попереджає про заморозки

Найближчими вихідними, 4 та 5 травня, в Україні буде прохолодно та навіть холодно. Місцями пройдуть…

8 години ago

З 4 травня статус “обмежено придатний” для військовозобов’язаних скасовується

Міністерство оборони України внесло зміни у процедуру визначення придатності до військової служби. Відповідні зміни до…

10 години ago

Як спекти смачну паску: 10 тонкощів від хороших господинь

Ідеальна паска - пишна, м'яка, добре пропечена й ароматна. Щоб вона вийшла такою, варто пам'ятати…

10 години ago