Відбулося засідання Форуму сприяння митній справі за участі лише підприємців – суб’єктів ЗЕД

event 19:42 Вівторок 15 Грудня 2015

Нещодавно начальника рівненської митниці Олега Вавровського звинуватили у використанні службового автотранспорту у власних цілях. За цим фактом порушили кримінальне провадження.

Крім того, під час обшуку у приміщенні митниці невідомі особи намагалися зашкодити правоохоронцям та відібрати речові докази, в результаті співробітники власної безпеки та Рівненського міського відділу поліції отримали тілесні ушкодження. Наразі триває досудове слідство.
Форум сприяння митній справі та інвестиціям Рівненщини мав на меті об’єднати приватних підприємців та працівників митниці, аби спільно приймати рішення для здійснення зовнішньо-економічної діяльності. Проте, як виявилося, серед членів Форуму з’явилися люди, що не мають стосунку до митниці, а лобіюють чиїсь інтереси.

Представники Форуму сприяння митній справі та інвестиціям Рівненщини зібралися обговорити ситуацію, яка склалася у Рівненській митниці та прийняти рішення, яким чином очистити склад Форуму, аби ця організація виконувала роль майданчика для співпраці підприємців та представників влади. Підприємці стверджують, що невідомі активісти, які причетні до побиття правоохоронців не мають відношення до членів Форуму сприяння митній справі та інвестиціям Рівненщини, більше того, вони не ведуть зовнішньо-економічну діяльність. В свій час вони написали заяву на вступ до організації і фактично стали членам Форуму, проте на думку підприємців, до його складу мають входити представники організації, які сплачують податки державі та наповнюють бюджет країни.

Директор ППФ “Агро-Центр” Дмитро Соломчук переконаний, що Форум сприяння митній справі та інвестиціям Рівненщини – не місце для лобіювання чиїхось інтересів, а покликаний стати місцем для взаємодії приватних підприємців та органів державної влади.

Виступ Дмитра Соломчука– Хочу заявити, що до подій, які відбулися у стінах Рівненської митниці члени Форуму ніякого відношення не мають. Побиття правоохоронців відбулося невідомими активістами. У п’ятницю я був відсутній на засіданні, і мене почали звинувачувати у тому, що я маю бізнесові та політичні інтереси, що вирішую свої питання. Я хочу заявити, що це неправда. Форум розглядати як політичний майданчик – це смішно. Ми вирішили зібрати Форум, на якому присутні лише підприємці із Рівненської та Волинської областей, які розмитнюють товари на території Рівненської області і сплачують до держбюджету 150 мільйонів в місяць.

Також Дмитро Соломчук розповів, що на сьогоднішній день є перевиконання бюджету на 400 мільйонів, і 50% з цієї суми підприємці хочуть спрямувати на ремонт доріг в Рівненській області.

На Форумі також була присутня і представник громадської організації «Люстраційний комітет» Лілія Москальова, яка розповіла, що активісти Євгеній Пупишев та Павло Ульяновський намагалися взяти під контроль «Люстраційний комітет» таким чином, як і на митниці. Сьогодні ці люди є членами Форуму сприяння митній справі та інвестиціям Рівненщини.


Лілія Москальова– «Люстраційний комітет» був зареєстрований у лютому 2015 року. Саме в цей час з’явилися Євгеній Пупишев та Павло Ульяновський. Наша організація мала би бути своєрідним фільтром, який мав перевіряти чиновників та представників влади. Ми мали збирати факти про них та оприлюднювати їх для громадськості. З появою цих осіб, у нас з’явилися такі ж самі проблеми, як у вас на митниці. Тому що ці люди намагалися взяти під контроль нашу громадську організацію. Також вони заявляли, що громадську організацію будуть фінансувати, якщо ми будемо «слухняними». Але я їм прямо відповіла, щоб вони йшли подалі. Я почала процедуру виключення Ульяновського і мене підтримали майже всі. Після цього на засіданнях почалися бійки, приходили люди у балаклавах, які виясняли стосунки. Коротко вам скажу, що до підприємницької діяльності Павло Ульяновський не має ніякого відношення. Він колишній музикант групи «Грін Грей», з якою пов’язаний скандал щодо вживання наркотиків. Потім ця людина виїхала за кордон, і повернулася саме у буремні часи. Мене здивувало, що ця людина має відношення до Рівненської митниці. Євгеній Пупишев представився активістом полку «Азову». Я звернулася до Андрія Пилипко, командира полку «Азов», і вони повідомили, що на Рівненщині немає представництва «Азову», є лише ініціативна група, яка має право займатися волонтерської діяльністю. По митниці та по Спиртзаводу ніяких повноважень ці активісти не мають.

Ще одним фігурантом даної ситуації є Андрій Філатов, який також не має відношення до рівненської митниці і взагалі про нього дуже мало інформації: ця раніше нікому невідома особа, з’явилася на форумі на початку серпня. Філатов запропонував свої послуги як юриста для членів Форуму за 1 грн. Як виявилося пізніше, він представляє інтереси Вавровського, мало того, веде спільні справи з Ульяновскім, дивно що деякі підприємці хочуть бачити цю підставну особу секретарем Форуму.

Виступ представників автоімпортерів– Ми не були представлені на Вашому форумі, проте ми вкладаємо левову частку у бюджет. Форум перетворюється на вияснення міжособистісних стосунків. Він має працювати у форматі співпраці підприємців та представників митниці. Пропозиція від нас, автомобілістів – якщо у вас є невідомі особи, які здійснюють тиск на Форум, використовуючи його у власних цілях, потрібно зібрати ще раз даний Форум і запросити бізнесменів, які сплачують податки. Щоб це не були сторонні особи, а ретельно перевірити діяльність кожного члена Форуму. А далі проводити засідання і приймати спільні рішення, – запропонував представник Асоціації імпортерів автотранспорту з Волині Дмитро Мельник.

Присутні дійшли висновку, що без діалогу між владою та бізнесом, позитивних змін не варто чекати.

[Best_Wordpress_Gallery id=”31″ gal_title=”Форум сприяння митній справі та інвестиціям Рівненщини. 15.12.2015″]

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward