Facebook запустить власну криптовалюту Libra: названо терміни

event 00:54 Неділя 29 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Компанія Facebook готується вже у січні запустити власну глобальну криптовалюту під назвою Libra.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це пише FT з посиланням на три власних джерела, що працюють у цьому проєкті.

Асоціація Libra, що базується у Женеві (Швейцарія), планує випускати однойменну криптовалюту та управляти її обігом.

Також планується випустити єдину “цифрову монету”, забезпечену доларом.

Тобто відбудеться значне спрощення проєкту у порівнянні з тим, про що заявляв менеджер компанії Девід Маркус минулого року.

Тоді він зазначав, що на початковому етапі нова криптовалюта Libra використовуватиметься для грошових переказів у різних валютах. А згодом планувалось, що вона зможе стати універсальною платіжною системою.

Так, у виданні зазначають, що запуск Libra в спрощеній формі є відповіддю на реакцію регулювальних органів і центральних банків, які непокоїлись, що нова цифрова валюта може порушити фінансову стабільність.

Попри обмежений обсяг нової валюти, критики скаржаться, що перехід на неї може принести користувачам, які бажають конвертувати валюти, додаткові витрати.

До того ж криптовалюту Libra критикують за тісний зв’язок з соцмережею Facebook, до якої є низка питань щодо умов конфіденційності користувачів.

Та в асоціації запевняють, що призначення колишнього заступника міністра фінансів США з питань тероризму та фінансової розвідки Стюарта Леві на посаду виконавчого директора організації стало “переломним моментом” для проєкту, оскільки він незалежний від Facebook.

Нагадаємо, минулого року запуск криптовалюти Libra анонсували на 2020 рік. Компанія створила спеціальне дочірнє підприємство Calibra для надання фінансових послуг, пов’язаних з використанням криптовалюти Libra.

За планом, користувачі мали купувати криптовалюту Libra вже цього року. Однак через тиск регуляторних органів компанія була змушена перенести свої плани та деякий час не згадувала про запуск проєкту зовсім.

Джерело: сайт Громадське

Читайте також: Facebook вперше оприлюднив статистику поширеності риторики ненависті в соцмережі

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward