НОВИНИ

Facebook через цензуру видалив сторінку французького міста Біч

Алгоритм соцмережі Facebook переплутав назву французького міста Біч у департаменті Мозель з англійською лайкою і видалив його сторінку.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Місто Біч було цензуровано Facebook, який сприйняв його назву за лайку. Тому американська соцмережа не опублікувала сторінку мерії, яка була змушена створити нову сторінку у Facebook, “Мерія 57230”, для інформування своїх громадян.

Муніципалітет на своїй новій сторінці у Facebook заявив, що подав апеляцію. На даний момент “офіційна сторінка завжди залишається невидимою, а процедура оскарження може тривати кілька місяців”.

Варто зазначити, що інші муніципалітети в регіоні Pays de Bitche вирішили не ризикувати та перейменувати свої сторінки у Facebook. Наприклад, так зробили в селі Рорбах-ле-Біч, пояснивши, що “не в наших правилах заперечувати назву нашого прекрасного села, але очевидно, що Facebook, полює на цей термін, зрозуміло чому”.

Це не перший раз, коли Біч потрапляє під цензуру. У 1881 році посол США у Франції Леві Парсонс Мортон оскаржив місце розташування американського посольства на площі Біч в Парижі, названому на честь воєнних заслуг міста. Мортон попросив паризьку владу перейменувати площу – назву змінили на Place des États-Unis.

Як повідомлялося, австрійське село Фукінг (Fucking) змінило свою назву, оскільки його мешканці вже стомилися від гиготіння, яке ця назва викликала в англомовному світі, і від відвідувачів, які крали його вивіски.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: У Китаї встановили перший у світі світлофор для верблюдів (фото)

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Неочікувана користь редьки: 7 причин додати її до раціону

Редька – це не просто хрусткий овоч, який можна додати до салату. Це також джерело…

1 годину ago

Супершвидкий спосіб приготування олів’є: легкий рецепт за 15 хвилин

Олів’є – це популярна святкова страва. Багато господинь готують цей салат і у звичайні дні.…

3 години ago

Весняне прибирання: 5 кроків, які допоможуть впорядкувати речі у шафі

Кожна зміна сезону потребує перегляду гардеробу. Особливо актуально це навесні, коли приходить час відмовлятися від…

4 години ago

Як виростити спаржу на грядці: поради городників

Травень-червень найкращий час для посадки спаржі. У подробицях читайте, як правильно посадити, щоб рослина прижилася,…

5 години ago

Три туристки з Рівненщини заблукали під час спуску з Говерли

Три туристки з Рівненщини заблукали під час спуску з Говерли, пише Itvmg. Про це повідомили…

6 години ago

У Нікополі чоловік побив рідного брата до смерті через непогашений недопалок

У Нікополі поліцейські повідомили про підозру 37-річному нападнику. Конфлікт між чоловіками виник через недопалок, який…

7 години ago