Епідеміологи розповіли, коли вакцинація проти COVID-19 покаже ефект

event 07:16 Четвер 14 Січня 2021 ПОДІЇ

Ефект вакцинації від коронавірусу можна буде помітити вже через 2-4 тижні після старту кампанії.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це розповіли українські епідеміологині Людмила Мухарська і Катерина Сочка.

Коментар: Поки що мало інформації про те, коли ж провакциновані здобудуть імунітет. Тим більше, сама вакцинація передбачає введення двох доз. Потрібно, щоб від першого етапу пройшов тиждень-місяць. Ті, хто отримав вакцину зараз, будуть захищені через кілька тижнів“, – сказала Мухарська.

За її словами, нині йде два паралельні процеси: початок вакцинації і передача вірусу тими, хто захворів раніше. Ті, хто тільки-тільки отримав вакцину, не захищений, вироблених антитіл поки недостатньо.

Коментар: “Блискавичний ефект від вакцинації неможливо побачити відразу. Він буде помітний через два тижні після введення першої дози. Вірус поширюється, контактні продовжують хворіти. Тим більше, щепили не так уже й багато людей“, – доповнила Сочка.

Світове лідерство за відсотковою кількістю провакцинованих – у 8-мільйонного Ізраїлю. Там щеплення від коронавірусу отримав кожен п’ятий житель, а днями стартував другий етап. Окрім цього, в країні введено третій за рахунком локдаун. Добова кількість захворілих на рівні 5-10 тисяч. Загалом COVID-19 виявили у 513 тисяч осіб, померло – 3,7 тис.

У США, де населення становить майже 330 млн осіб, встигли провакцинувати 9 млн. Загалом, Штати – лідер за розповсюдженням коронавірусу у світі. Щодоби у них фіксують не менше ніж 150 тисяч, а іноді навіть і по 200 тисяч випадків хвороби. Там захворіло вже 23,3 млн людей, померло – 393 тис. Щодня в лікарні потрапляють 120-130 тис. хворих американців.

Скриншот щодо всесвітньої статистики захворілих на коронавірус

Тим часом аналітики інвестиційного банку Goldman Sachs Group вважають, що до середини 2021 року більша частина населення в розвинених країнах отримає вакцину від коронавірусу. За їхніми прогнозами, половина британського населення буде щеплена у березні, США і Канада досягнуть цього порогу через місяць, ЄС, Японія і Австралія – в травні.

Джерело: сайт Obozrevatel

Читайте також: “Щоб запобігти новим пандеміям”: створили універсальну вакцину проти усіх видів коронавірусу

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward