Експерти назвали продукти, які порушують нормальний сон

event 20:04 Середа 22 Квітня 2020 ПОДІЇ

Лікарі розповіли про топ продуктів, які не бажано їсти на ніч.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Всім відомо, що важка їжа перед сном заважає повноцінному відпочинку. Але з’ясувалося, що аналогічний ефект присутній і у деяких правильних страв.

Дієтологи назвали сім корисних продуктів, які порушують нічний сон:

Твердий сир. За словами американського фахівця Меггі Мун, цей продукт порушить сон, якщо його з’їсти у вечірній час.  Справа в тому, що він багатий ненасиченими жирними кислотами. Вони важко перетравлюються і можуть спровокувати печію та біль в грудях.

Чорний шоколад. У його склад входить велика кількість антиоксидантів, які корисні для серця і судин, однак також в ньому присутній кофеїн, який порушує сон.

Матча. Цей порошкоподібний зелений чай, який традиційно використовується в японській чайній церемонії, містить велику кількість тонізуючих речовин, які дарують енергію і бадьорість.

Яловичина. Це м’ясо є постачальником йоду, заліза і вітамінів групи В, але в ньому також багато білків і жирів, які насилу перетравлюються травною системою.

Перероблені м’ясні продукти. В них присутня підвищена концентрація натрію, який може призвести до здуття і метеоризму.

Листя салату та овочі. Ці здорові продукти, безумовно, корисні для роботи шлунково-кишкового тракту, але можуть спровокувати рясне утворення газів.

Фрукти. Шкідливими виявилися манго, виноград, банани, фініки та інші плоди з великим вмістом фруктози, що викликає прилив енергії, яка не потрібна перед нічним відпочинком.

Джерело: сайт Change.ua 

Читайте також: “Впевнений особисто”: Зеленський назвав терміни закінчення війни на Донбасі

Теги:
Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward