Експерт пояснив, чи варто купувати долари та чому не можна зберігати валюту “в подушці”

event 13:49 Середа 02 Вересня 2020 ПОДІЇ
курс валют

Українці звикли зберігати свої заощадження саме в доларах. Вони вважають, що ця валюта має менший шанс знецінитись, ніж гривня. Однак чи варто зараз купувати долари та де їх краще тримати.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Інвестиційний банкір Сергій Фурса розповів, що 2020 рік став дуже сприятливим для гривні. На це вплинув в тому числі й карантин, адже був обмежений імпорт, а тому експорт покращився. Однак чи довго це триватиме – експерт передбачити не може.

Проте він запевнив, що українці звикли до коливання гривні. За останній рік гривня коливається, але у людей немає паніки. 

Коментар: “Ніхто не бігає. Люди призвичаїлись, що гривня може рухатись у будь-якому напрямку. Єдине, що зараз треба робити – розкладати яйця у різні кошики”, – розповів банкір.

Він також пояснив, що українці просто звикли відкладати гроші у доларах.

Коментар:  “Коли українці отримали можливість відкладати гроші в інших валютах – євро ще так не було, був долар. Тому в нас велика доларизація зараз. Хоча, тут парадокс, бо головний партнер – Європа і саме в євро найбільший попит, але мислимо ми в доларах. Саме тому так відкладають”, – сказав експерт.

За словами експерта, не можна зберігати долари в подушці чи конверті. 

Коментар: “Якщо в вас є долари – вони мають бути в банку, так безпечніше і так вони працюють, адже навіть долари знецінюються. За 10 – 20 років ви можете не помітити, як вони знеціняться. Саме тому ці гроші повинні працювати та приносити якийсь дохід”, – додав банкір.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Долар знову зріс: курс валют в обмінниках

Теги:
Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward