Екскурсія у Зону відчуження: чим вразить місто-привид Прип’ять

event 17:50 Вівторок 27 Квітня 2021 ПОДІЇ

Минає 35 років, як на 4-му енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції сталася катастрофа планетарного масштабу. Вона є найбільшою за всю історію ядерної енергетики.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Місто-привид Прип’ять

Це покинуте місто обласного значення, у минулому підпорядковувалось Київській області. Під час аварії на ЧАЕС населення евакуйоване. Покинуті вулиці міста – це порожні багатоповерхівки, школи й стадіони, парк з атракціонами й колесом огляду, кінотеатр та будинок культури. У місті ще й досі можна побачити та відчути як і чим жили місцеві.

Радіолокаційна станція “Дуга” або об’єкт “Чорнобиль 2”

Допоки не трапилася трагедія – це був секретний об’єкт. Тут відстежувалися літаки та інші літальні об’єкти аж в приполярній області. Техніка була на той момент суперсучасною і військові могли буквально заглянути за горизонт. Тепер же – одне з найпопулярніших місць серед туристів.

“Енергетик”

До катастрофи в Палаці культури був розташований ресторан, дискотека, концертний зал, готель, кінотеатр, який так і не запустився, універмаг, спортзал і навіть місцева радіостанція.

Дитячий садок в селі Копачі

За чотири кілометри від атомної станції розташований занедбаний дитсадок. В цьому місці емоції переповнюють, адже похмуре видовище дає зрозуміти, що колись тут активно вирувало життя, а потім всі діти в одну мить просто зникли. 

Парк атракціонів

Напевне саме це місце найчастіше можна побачити на фото з Прип’яті. Точніше, колесо огляду, адже воно стало символом мертвого міста. Цікаво, що колесо так і не встигло запрацювати – його запуск був запланований на 1 травня 1986 року.

Госпіталь 

Це одна з більш віддалених “пам’яток” Прип’яті. Не у всіх палатах щось залишилося, хіба що старі ліжка, деякий медичний інвентар та медичні записи. Близько до будівлі туристів не водять, адже місцями рівень радіації просто зашкалює.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: 28 квітня — День охорони праці в Україні

Останні новини
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward