НОВИНИ

Екс-радник Путіна розповів, де і коли може відбутися вторгнення РФ до України

Після липня поточного року виникне висока ймовірність російського вторгнення до України.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це розповів колишній радник президента РФ Путіна Андрій Ілларіонов в ефірі ток-шоу “Право на владу”.

У зазначений ним термін, за його словами, закінчаться маневри НАТО в Європі і, можливо, буде добудовано “Північний потік-2”.

Коментар: А найбільш висока ймовірність – не гарантія, але ймовірність – виникає під час проведення маневрів “Захід-2021”. Але я б ще хотів звернути увагу на місце: досить ймовірно, це Північна Таврія. Це місце, де проходить русло Північно-Кримського каналу, який йде в Крим. Вже неодноразово російська сторона розгортає пропагандистську кампанію щодо гуманітарної катастрофи, яка розвивається в Криму через те, що туди не надходить вода. Ця територія – її досить легко зайняти, і потім її дуже легко утримувати“, – говорить Ілларіонов.

Він зазначив, що “це може забезпечити прісною водою Крим, там розташована Південно-Українська атомна електростанція і ряд інших електростанцій, які сьогодні забезпечують третину електроенергії України”.

Коментар: Крім того, самий захід – це Кінбурнська коса, у якій відбувалося чимало битв в 18-19 століттях. Якщо там виявляться війська окупантів, тоді весь Дніпровсько-Бузький лиман виявиться замкнутим. І тоді два найбільших порти України – Херсон і Миколаїв – разом з суднобудівними і судноремонтними заводами зупиняться. Якщо ж агресор зробить те, про що пишуть російські ЗМІ, а саме захопить 80-кілометрову смугу від Очакова до Одеси, то це реальна загроза втрати Україною виходу до Чорного моря“, – додав екс-радник Путіна.

Реакція влади

Присутня в студії нардеп від “Слуги народу”, голова підкомітету з державної безпеки і оборони парламентського комітету з нацбезпеки, оборони і розвідки Ірина Верещук назвала подібні висловлювання залякуванням.

Коментар: Я вважаю, що це іррелевантна подача інформації. Якби тут серед нас був уповноважений Міноборони або ЗСУ, який би міг зараз пояснити людям, які проживають на південному напрямку, які хвилюються і чують такі слова і таку подачу інформації, тоді б я вважала, що це дискусія. Зараз це виглядає як елемент пропаганди“, – заявила вона.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Якою сьогодні буде погода в Україні: прогноз синоптика

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Священник відповів, чи можна читати молитви зі смартфона

Протоієрей церкви Святителя Іоана в Ужгороді, Віктор Палош, поділився своїми роздумами щодо можливості молитися за…

5 хв. ago

В НБУ відповіли, як працюватимуть банки на Великдень та на травневі свята

На початку травня в Україні відзначають одразу кілька святкових та пам’ятних днів, однак через воєнний…

29 хв. ago

Естонія виступила проти депортації українців призовного віку: деталі

Міністерство внутрішніх справ Естонії не планує депортувати українців, які законно проживають в країні. Це також…

52 хв. ago

Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози

До п’ятниці, 3 травня, в Україні переважатиме ясна й тепла погода. Проте подекуди все ж…

1 годину ago

Прогнози в спорті: ефективні стратегії від PM UA

Pm Ua - перша легальна БК, що діє онлайн. Тому не викликає подиву той факт,…

1 годину ago

TikTok можуть заблокувати на території Євросоюзу

Соціальну мережу TikTok може бути заблоковано на території Євросоюзу. Таке попередження зробила голова Єврокомісії Урсула…

2 години ago