НОВИНИ

Директор оборонпрому привласнив майже 4 млн на закупівлі запчастин для Су-27

Контррозвідка Служби безпеки спільно з БЕБ та у взаємодії з керівництвом АТ “Українська оборонна промисловість” ліквідувала схему привласнення бюджетних коштів на придбанні комплектуючих для бойових літаків ЗСУ СУ-27.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зазначається, що йдеться про модулі підсилення потужності бортових радіолокаційних систем на українських винищувачах СУ-27.

“За даними слідства, директор одного з оборонних підприємств нашої держави разом зі спільниками намагався вкрасти майже 4 млн бюджетних гривень на закупівлі відповідного авіаобладнання. Саме на цю суму він уклав договір з афілійованою комерційною структурою на придбання авіаційного модуля”, – йдеться у повідомленні.

Втім, ділки поставили на держпідприємство несправні комплектуючі, а його очільник розпорядився взяти на баланс браковану продукцію та оплатити.

Для цього посадовець підписав бухгалтерські документи на приймання несправного майна.

На їх підставі оборонна компанія перерахувала комерсантам першу частину платежу у розмірі 1,9 млн грн.

Читайте також: США нададуть Україні новітні “протишахеди” VAMPIRE

Надалі учасники “схеми” планували вивести ці гроші у тінь через підконтрольні фірми, перевести в готівку та розподілити між собою.

Однак, правоохоронці викрили оборудку та поетапно її задокументували. Після цього на всю суму договору у розмірі 3,9 млн грн було накладено арешт і тим самим заблоковано спроби їх привласнення.

“Наразі вже екс директору держпідприємства, керівнику фірми-постачальника та ще двом їхнім спільникам повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем); ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб)”, – уточнили в пресслужбі СБУ.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зокрема, перевіряється причетність фігурантів до вчинення злочинів під час укладання інших оборонних договорів. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми. 

Шевченко Тарас

Любитель складних політичних тем. Він знає, з ким зараз веде переговори Володимир Зеленський та про що думає Емануель Макрон. Окрім політики, він також з завзяттям та захопленням напише про курйози, які сталися у твоєму районі. Він - очі редакції: не пропустить жоден вибух у Білгороді та колаборанта у Мелітополі. А ще - гарно грає в шахи та готовий довго стояти в черзі за смачною кавою.

Недавні новини

Як готувати вівсянку на дієті: смачний і простий рецепт для схуднення

Якщо ви хочете схуднути, варто відмовитися від звичних сніданків. Ключовим моментом є створення здорових і…

11 години ago

Адвокат розповів, хто зараз стоїть у чергах до ТЦК

В Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки переважно звертаються громадяни, які мають відстрочку від служби…

11 години ago

У четвер Україну охопить 30-градусна спека: прогноз погоди

У четвер, 23 травня, в Україні збережеться дуже тепла і навіть спекотна погода, пише уніан. …

12 години ago

У Раді пропонують бронювати працівників за 20 тисяч гривень військового збору

Стратегічними мають бути не стільки галузі, які визначають чиновники, скільки конкретні працівники, яких визначає роботодавець.…

12 години ago

На Дніпропетровщині чоловік задушив 49-річного знайомого сорочкою

Мешканець Кривого Рогу задушив знайомого і переховувався від правоохоронців у Львівській області. Проте протягом доби…

13 години ago

Медики спростували міф про несумісність риби з молоком

Немає таких продуктів, які не поєднуються один з одним. Популярну хибну думку про правильне харчування…

13 години ago