“Дощі та морози”: синоптики дали прогноз погоди на жовтень

event 14:59 Понеділок 20 Вересня 2021 Суспільство

Погода в жовтні 2021 очікується з різкими стрибками температури, сильними дощами, заморозками та навіть першим снігом.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Прогноз погоди Леоніда Горбаня

За прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, у перші дні жовтня буде прохолодно, а 4-5 числа ймовірні холодні дощі. До кінця першої декади жовтня потеплішає, а середина місяця принесе вересневі температури – близько +20 тепла, сухо, сонячно. Найтеплішим стане свято Покрови, 14 жовтня.

Однак, за словами Горбаня, вже через день-два погода різко зміниться: температура впаде більш ніж на 10 градусів, до +6…+8 вдень, налетять холодні дощі, а до 20 жовтня на півночі та сході країни можуть бути нічні заморозки.

Після 25 жовтня прийде “глибока” осінь з серйозними, але короткочасними морозами – дві-три ночі може бути до -7 градусів. В кінці місяця знову потеплішає до +8…+10, але ненадовго.

Читайте також: Скоро в Україні може випасти перший сніг: синоптикиня назвала дату

Прогноз погоди Вазіри Мартазінової

За прогнозом завідувачки відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіри Мартазінової, у жовтні буде нестабільна температура, ймовірні заморозки та перший сніг.

Перша декада місяця, за її словами, буде досить теплою – близько +15 градусів. Потім різко похолодає – вночі і вдень температура майже зрівняється, +3…+5 в нічний час і +5…+7 вдень.

Коментар: Заморозки в цей період – це природно“, – зазначила вона.

А друга частина жовтня буде з різкими похолоданнями і потепліннями. Якщо ж в цей час будуть негативні температури, можлива поява снігового покриву.

Коментар: Але це буде сніг з дощем“, – уточнила Вазіра Мартазінова.

Прогноз погоди Віри Балабух

Заввідділом прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДержНС та НАН України Віра Балабух дає більш оптимістичний прогноз на жовтень.

За словами Балабух, осінь 2021 в Україні буде теплою, а температура повітря буде відповідати кліматичній нормі, тобто середнім багаторічним значенням.

Читайте також: В Україну знову йдуть заморозки: прогноз синоптиків

Але це не означає, що по території країни не будуть переміщатися холодні фронти, і температура повітря не буде опускатися нижче нуля. Такі процеси, за словами метеоролога, можливі в другій половині осені, проте вони можуть спостерігатися рідше, ніж зазвичай.

Опади будуть переважно у вигляді дощу, ймовірні тумани та ожеледь.

Джерело

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward