НОВИНИ

До Дня незалежності Укравтодор “зшиє” всю Україну найдовшою дорогою

У рамках програми президента “Велике будівництво” Укравтодор планує у 2021 році відремонтувати по всій протяжності найголовнішу дорогу, яка з’єднує схід та захід України – трасу М-30 Стрий-Ізварине. Її протяжність становить майже 1400 км.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це у вівторок, 23 лютого, під час форуму “Україна 30. Інфраструктура” повідомив голова Укравтодору Олександр Кубраков. 

Коментар:Багато ділянок (цієї траси) робили у 2020 році, але багато чого залишилося. Наприклад, ділянка від Кропивницького до Умані, від Тернополя до Стрия, від Дніпра до Павлограда. У нас є амбіція до Дня незалежності все це зробити, це майже 630 км. Сподіваюсь, що в один день, коли тимчасово окуповані території стануть знову українськими, ця дорога дійде від одного кордону до іншого“, – сказав Кубраков.

Серед ключових проєктів на 2021 рік голова Укравтодору назвав також оновлення дороги Київ-Кишинів. Крім того, біля міста Ямпіль буде збудований мостовий перехід.

Коментар:З боку Молдови є декілька кілометрів нового будівництва цього мосту. З нашого боку – 2 кілометри нового будівництва“, – пояснив Кубраков.

Він також повідомив, що у 2021 році Укравтодор планує відремонтувати 250 км доріг до прикордонних пунктів пропуску. Серед ключових проєктів агентства на цей рік – завершення будівництва траси Р-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка у Дніпропетровській та Полтавській областях, будівництво Запорізьких мостів, початок робіт із зведення мостового переходу у Кременчузі.

Загалом у рамках “Великого будівництва” на 2021 рік планується оновити 4500 км державних доріг.

Коментар:Ми рухаємося за маршрутним принципом. Ми не обираємо якусь там пропорцію між областями. У нас інша задача. Якщо є траса, наприклад, М-03, то ми хочемо зробити її по всіх областях. Тобто маршрутний принцип – це найголовніше для нас“, – наголосив Кубраков.

Джерело: пресслужба РОДА

Читайте також: Шість речей, які категорично заборонено вивозити з різних країн

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Названо найкращі чаї для здоров’я травної системи

Якщо вам знайомі здуття живота і дискомфорт, то ви знаєте, що пошук надійного засобу для…

1 годину ago

В Україну йдуть сильні заморозки: прогноз синоптика

Погода 10 травня в Україні у низці областей може бути несприятлива - на низці території…

2 години ago

ВЛК більше не зможуть вирішувати, хто придатний, а хто ні: запрацювали важливі зміни

Ступінь придатності до військової служби встановлюватиметься ВЛК відповідно до розкладу хвороб, пояснення до цього розкладу…

3 години ago

На Дніпропетровщині чоловік зґвалтував 7-річну падчерку та знімав це на відео

Мешканця Дніпропетровщини судитимуть за зґвалтування 7-річної дівчинки та виготовлення дитячої порнографії. Зловмисник перебуває під вартою.…

4 години ago

У центрі Рівного містян безкоштовно навчали керувати бойовими дронами

У четвер, 9 травня в Рівному відбувся інформаційно-рекрутинговий захід, метою якого було заохочення громадян до…

5 години ago

У парламенті розглядають дві моделі економічного бронювання від мобілізації

Комітет Верховної Ради розглядає дві моделі економічного бронювання від мобілізації. Одна з них базуватиметься на…

5 години ago