НОВИНИ

До 2100 року населення України зменшиться вдвічі – вчені

Вчені провели дослідження та з’ясували, що до кінця 21 століття рівень народжуваності значно знизиться, що спричинить зменшення нинішньої популяції України більш ніж в два рази. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Дослідники з Вашингтонського університету вважають, що в переважній більшості країн рівень народжуваності до кінця XXI століття знизиться настільки, що Україні передрікають зменшення нинішньої популяції більш ніж в два рази.

Повідомляється, що пік заселеності Землі припаде приблизно на 2064 рік і складе 9,73 млрд людей, але вже до 2100-го цей показник складе не більше 9 млрд людей.

Україні передрікають зменшення населення з 44,6 млн до 17,6 млн у 2100 році.

Також повідомляється, що людей старших 65 років до кінця століття буде не менше 2,4 млрд осіб, тоді як молодших 20 років – до 1,7 млрд.

Прогноз базується на інформації про репродуктивну здатність населення країн, смертність, міграцію та інші показники з бази даних проекту Global Burden of Disease від Всесвітньої організації охорони здоров’я і приватних благодійників, в тому числі фонду Білла і Мелінди Гейтс.

Джерело: сайт Українська правда

Читайте також: “Їжа, алкоголь, одяг”: в яких країнах Європи найвищі ціни

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

У Індексі свободи преси Україна показала колосальний ріст – RSF

У Індексі свободи преси за 2024 рік Україна піднялася на 18 позицій – з 79…

23 хв. ago

Коли краще садити картоплю в травні: названо сприятливі дні

Городники нерідко звертаються за порадою до місячного календаря під час посадки різних культур. Картопля не…

44 хв. ago

Олігарху Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства

Олігарху Ігорю Коломойському повідомили про підозру в організації замовного вбивства директора однієї з юридичних компаній. …

1 годину ago

У Міноборони назвали скільки доплачуватимуть важкопораненим військовим

Військовослужбовці, які отримали важкі поранення (контузії, травми та каліцтва) під час захисту Батьківщини та перебувають…

1 годину ago

В Україні зупини розгляд майже 11 тис. злочинів через мобілізацію обвинувачених: інфографіка

В Україні зупинили розгляд 11 тис. кримінальних справ через добровільну мобілізацію підозрюваних.  Про це йдеться…

2 години ago

Яка погода чекає на українців у Провідну неділю: прогноз синоптика

До України прийшло похолодання, зокрема, сьогодні температура у більшості областей коливатиметься в межах +13...+18 градусів.…

2 години ago