Дівчина самоізолювалася 10 років тому — приголомшлива історія Йонни Їнтон (фото)

event 11:08 П’ятниця 16 Жовтня 2020 У СВІТІ

Поки у світі лютують пожежі та епідемії та відбуваються інші катастрофи, у шведському селищі Грундчерн поблизу озера життя протікає більш спокійно. Тут і оселилася Йонна Їнтон, дівчина з незвичайною історією.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Йонна говорить, що відчувала потребу бути наодинці з природою. Коли їй минув 21 рік, вона полишила навчання і переїхала з галасливого міста Гетеборга до селища, де колись жила її мати. Там на неї чекали труднощі: фізична робота, облаштування старої хатини і пошук засобів до існування.

Однак тепер Йонна знайшла те життя, до якого прагнула. Вона займається творчістю: фотографує, співає і малює, а також веде блог, у якому ділиться своєю історією з іншими.

Користувачі порівнюють сцени з відео Йонни зі сценами з Володаря перснів або Нарнії, а її саму — із духом природи або ельфійкою. Але дівчина знімає не тільки спокійні й величні пейзажі, на її сторінках багато цікавої, корисної та доступної інформації (майже всі відео містять субтитри на різних мовах).

Матеріал із блогу Йонни мотивує багатьох людей займатися творчістю, розвиватися та проводити більше часу на природі.

Природа і музика. Йонна розповідає про співаючий лід:

Традиції та фольклор. Кульнінг — стародавня традиція пісні-заклику, якою користується Йонна, щоб покликати корів:

Медитативна атмосфера. Йонна ділиться роздумами щодо мистецтва балансування каменів:

Цілющий настій. Йонна розповідає, як приготувати цілющий чай із хвої та чаги:

Наснага і творчість. У своїй майстерні дівчина створює барвники із природних матеріалів:

Здоров’я й оптимізм. Йонна говорить про те, як вона перемогла зимову депресію і страх холоду, почавши моржувати:

Однак не варто думати, що життя цієї дівчини безхмарне і безтурботне, немов життя казкової принцеси. Як і будь-яка людина, вона змушена стикатися з багатьма труднощами та неприємностями.

Декілька років Йонна жила з думкою про те, що їй доведеться покинути місця, які вона полюбила всією душею. Іронія в тому, що красу природи забудовники збиралися принести в жертву екологічним джерелам енергії.

Компанія, що займається зеленою енергетикою, планувала побудувати біля селища Грундчерн сотні вітряних турбін, кожна 210 м у висоту, і прокласти дороги. Шум та інтенсивне освітлення зруйнували б тишу і спокій, які так цінує Йонна. Проект було затверджено владою, що стало бідою для багатьох місцевих жителів, і зокрема для саамів, головним заняттям яких є оленярство.

Одна з підписників Йонни створила петицію проти забудови, і її вдалося виграти з підтримкою майже в 40 тисяч голосів.

Хоча в селищі Грундчерн проживає дуже мало людей, Йонна не відчуває себе самотньою. Вона часто спілкується з рідними, а сили і натхнення черпає в навколишній природі. Окрім того, тут вона знайшла супутника життя і рідну душу.

Чоловік Йонни — Йохан — коваль, і разом вони відкрили ювелірну справу — роблять авторські прикраси зі срібла. Також вони продають картини і фотороботи в різні країни світу. У пари є домашні улюбленці: три коти і пес Нанок (nanook означає “полярний ведмідь”).

Джерело: сайт The Epoch Times

Читайте також: “10 тисяч хворих за добу”: Україна отримала дуже невтішний прогноз епідемії COVID-19

Теги:
Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward