Діти без симптомів можуть тижнями бути носіями коронавірусу – дослідження

event 10:55 П’ятниця 04 Вересня 2020 ПОДІЇ

Нові дослідження засвідчили, що вірусне навантаження у дітей та підлітків є надзвичайно високим і вони можуть тривалий час бути носіями вірусу, самі цього не помічаючи.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: У статті, опублікованій у медичному виданні JAMA Pediatrics 28 серпня, лікарки Національної дитячої лікарні у Вашингтоні Роберта Л. Дебіасі та Меган Ділейні посилаються на дослідження групи південнокорейських вчених. У ході цього дослідження вивчено дані 91-ї дитини, які перебували під медичним наглядом у 22-х лікарнях по всій Південній Кореї. 

Коментар: На відміну від підходів американської системи охорони здоров’я, той, хто показав позитивний результат тестування на COVID-19, залишався у лікарні, допоки не здолав інфекцію, навіть тоді, коли пацієнт не мав жодних симптомів“, – пояснює докторка Дебіасі.

Як встановили південнокорейські дослідники, близько 22 відсотків дітей не проявляли жодних симптомів протягом усієї хвороби, у 20 відсотків їх не було спочатку, але потім вони проявилися, і у решти 58 відсотків дітей симптоми мали місце вже на час першого тестування. Дуже відрізняються також дані щодо тривалості симптомів – від трьох днів до трьох тижнів. П’ята частина безсимптомних пацієнтів і близько половини пацієнтів з симптомами навіть через три тижні після виявлення вірусу SARS-CoV-2 були його носіями – що, утім, напряму не свідчить про їхню здатність інфікувати інших на той момент.

Аналізуючи дані дослідження, американські лікарки Дебіасі та Ділейні наголосили, що, як і раніше, залишається ще дуже багато відкритих питань стосовно ролі дітей і молоді у цій пандемії COVID-19. На їхню думку, те, що велика частка дітей можуть переносити вірус безсимптомно, може відігравати важливу епідеміологічну роль у потенційному поширенні інфекції, а також у створенні так званого колективного імунітету.

Дослідники відзначають, що діти можуть бути потенційним джерелом поширення інфекції під час пандемії, попри відсутність симптомів або їхню легку форму.

Джерело: сайт Українська служба DW

Читайте також: У Мінфіні розповіли, який відсоток коштів із фонду для боротьби з COVID-19 вже використано

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward