Дієтологиня розповіла, чим замінити цукор у період схуднення

event 07:53 П’ятниця 12 Листопадаа 2021 Здоров'я

Неможливо схуднути, не відмовившись від споживання цукру або скоротивши його кількість в раціоні. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Іти на такі жертви варто хоча б тому, що солодощі шкодять не лише нашій фігурі, а й організму в цілому, адже надмірне споживання цукру може призвести до розвитку діабету другого типу, ожиріння та хвороб серця. 

На щастя, в сучасному світі є велика кількість корисних альтернатив солодкій їжі, які дозволяють нам худнути без відмови від ласощів. Дієтологиня Юлія Половинська назвала найбезпечніші для фігури та організму солодощі.

Пастила та мармелад

Відмова від цукру зовсім не передбачає повної помірності від солодощів і ласощів. У сучасному світі існує велика кількість низькокалорійних замінників цих шкідливих продуктів, причому вони не менш смачні і ще корисніші.

Отже, чудовою альтернативою є натуральні солодощі – пастила та мармелад без цукру, які можна знайти практично в кожному супермаркеті, повідомила фахівець.

Натуральні солодощі

Не варто забувати і про те, що організм кожної людини потребує глюкози, яка міститься у всіх фруктах, ягодах та сухофруктах. Але з останніми потрібно бути обережним, попередила дієтолог, адже в переважній більшості таких ласощів, представлених у магазинах, міститься рафінований цукор, шкідливий для організму.

Залежність від цукру

При надмірному вживанні цукру та солодкої їжі зростає ризик розвитку діабету другого типу та ожиріння, додала лікар. Перевищуючи денну норму цукру, ми на свій страх і ризик робимо крок на шляху до багатьох проблем зі здоров’ям.

Коментар: Цукор – невизнаний наркотик, який викликає звикання. Він підвищує рівень інсуліну у крові, у результаті організм відкладає жирові запаси. Все більше людей страждають від ожиріння та передожиріння (кожна друга доросла людина на планеті) та цукрового діабету (кожен десятий). А смертність від діабету перебуває на четвертому місці у світі“, – сказала експертка.

Джерело

Читайте також: Натуральний миючий засіб для посуду з содою: як приготувати вдома

Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward