Дієтологиня назвала три ефективні вітаміни для зміцнення імунітету

event 07:43 Четвер 11 Листопадаа 2021 Здоров'я

Коли настає сезон застуди та грипу, багато людей починають приймати вітаміни. Хоча лікарі стверджують, що в добавках немає необхідності, якщо харчування збалансовано, є кілька вітамінів, які здатні зміцнити імунітет.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Магістр наук в області харчування Мія Сін (Mia Syn) і засновниця компанії Nutrition by Mia розповіла, користь яких вітамінів наукова доведена.

Вітамін D

В першу чергу фахівчиня нагадала про переваги вітаміну D. Крім того, що він впливає на засвоюваність кальцію і кістковий гомеостаз, речовина також відіграє ключову роль в модуляції імунної відповіді. Дефіцит вітаміну D пов’язаний з підвищеним аутоімунітетом і сприйнятливістю до інфекції, пояснила Сін, посилаючись на дослідження, опубліковане на сайті Національної бібліотеки США (NLM).

Вітамін К2

Жиророзчинний вітамін найчастіше пов’язують зі згортанням крові, проте це не єдина роль, яку він відіграє в організмі людини. За словами дієтолога, подібно вітаміну D, він також модулює імунну відповідь. Згідно з дослідженням, опублікованим в журналі ResearchGate, Вітамін К працює як кофактор для деяких білків плазми, тим самим впливаючи на імунні та запальні реакції.

Вітамін С

Коментар: Вітамін С відіграє вирішальну роль у роботі різних клітинних функцій як вродженої, так і адаптивної імунної системи, включаючи підтримку бар’єрної функції епітелію проти потенційних «загарбників». Крім того, він здатний скоротити тривалість звичайної застуди“, – уточнила Сін. 

Також вона відзначила важливість споживання цинку, який необхідний для розвитку і активації імунних клітин.

Джерело

Читайте також: Які сухофрукти найкорисніші для здоров’я

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward