Дієтолог розповіла, які три категорії продуктів допоможуть схуднути до Нового року

event 14:32 Субота 19 Грудня 2020 ПОДІЇ

За словами лікаря, вони прискорюють обмін речовин.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Три категорії продуктів, що стимулюють спалювання жиру та при цьому корисні для зміцнення імунітету взимку, назвала лікар дієтолог Олена Кален.

Спеції. За словами фахівця, куркума, різноманітний перець, лавровий лист, гвоздика, імбир та орегано очищують кров від шкідливих речовин — це підсилює здатність організму захищатися від інфекцій і боротися з ними. До того ж вони підтримують інтенсивні процеси спалювання жиру.

Коментар: Перераховані спеції прискорюють обмін речовин, активують мітохондрії в клітинах і підвищують теплообмін, в результаті чого калорії починають “танути“, – повідомила дієтолог.

Цибуля та часник. Ці продукти, за словами лікаря, також ефективні як для зміцнення імунітету, так і для спалювання жиру. Дані якості забезпечує вражаючий набір вітамінів і мінералів — в їх складі багато калію, кальцію, фосфору, вітамінів групи В і С, селену, марганцю та йоду.

Кисломолочні продукти. На думку Кален, вони дуже корисні людям, які стежать за своєю вагою і намагаються схуднути. Завдяки специфічному впливу даної категорії продуктів на кишківник, організм інтенсивніше очищається від усього зайвого. Крім нормалізації ваги, це також сприятливо позначається на функціонуванні імунної системи.

Коментар: Кисломолочні продукти містять симбіотичні бактерії, які залишаються в кишківнику, стаючи конкурентами для хвороботворних мікробів. Саме ці бактерії виводять шлаки й токсини з органів травлення“, – пояснила фахівець.

Джерело: сайт medikforum

Читайте також: В Україні змінилися карантинні правила: що заборонено з 19 грудня

Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
Читати більше новинarrow_forward