НОВИНИ

Дерматолог розповіла, скільки вітаміну D досить для здоров’я

Вітамін D вкрай важливий для правильної роботи всього організму. Його дефіцит безпосередньо пов’язаний із гіпертонією, респіраторними інфекціями, серцево-судинними захворюваннями та деякими видами раку. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Попри те, що вітамін природним чином виробляється в організмі під впливом сонячного світла, багато людей страждають від його нестачі.

Підвищити рівень речовини в крові можна, перебуваючи на відкритому повітрі в сонячну погоду. Але занадто часті сонячні ванни небезпечні для здоров’я. Фахівці з благодійного фонду Heart UK розповіли, як дотримати баланс і не постраждати від негативних наслідків.

За їхніми словами, для того, щоб вітамін почав вироблятися, досить перебувати під сонцем від 20 до 30 хвилин. Однак “точний час усе ще невідомий”.

Дерматолог Енн Марі Макніл пояснила, як синтезується вітамін D.

Коментар:Коли ваша шкіра піддається впливу сонячного світла, вона виробляє вітамін D. Річ у тім, що ультрафіолетові промені B (UVB) взаємодіють з білком під назвою 7-DHC у шкірі, перетворюючи його на вітамін D3, активну форму вітаміну D“, — розповіла вона.

Вона запевнила, що люди, які щодня використовують сонцезахисний крем, теж “можуть підтримувати свій рівень вітаміну D”.

Коментар:Немає жодного дослідження, яке показало б, що щоденне використання сонцезахисного крему призводить до нестачі цього вітаміну. Навпаки, є незаперечні докази численних переваг використання захисту від сонця“, — додала Макніл.

Наприклад, сонцезахисний крем із SPF 15 і вище знижує ймовірність розвитку меланоми на 50%. Доведено, що ультрафіолет пошкоджує клітинну ДНК, спричиняючи генетичні мутації, які можуть призвести до онкології, зазначила лікар.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Вчені вперше виявили речовину, яка ефективно вбиває рак

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Капітана з Рівненщини судили за прикривання пиятик підлеглих та преміювання їх

Костопільський районний суд визнав капітана однієї з військових частин винним у недбалому ставленні до служби.…

20 хв. ago

Гелікоптер із президентом Ірану потрапив у аварію

На північному заході Ірану сталася аварія з гелікоптером, який перевозив президента країни Ібрагіма Раїсі. Вертоліт…

50 хв. ago

Пенсіонерку з Львівщини судили за антиукраїнські дописи в “Однокласниках”

Червоноградський міський суд Львівщини визнав винною у поширенні комуністичної символіки та виправдовуванні збройної агресії Росії…

1 годину ago

“Продавали” цуценят елітної породи за 5 тисяч гривень: у Полтаві судитимуть шахраїв

У Полтаві судитимуть двох зловмисників, які розміщували оголошення про «продаж» цуценят елітної породи, але після…

2 години ago

Ідентифікація ВПО: куди може звернутися пенсіонер

Пенсіонери, які стали внутрішньо переміщеними особами, мали пройти процедуру ідентифікації. Ті, які не зробити цього…

2 години ago

Як зберегти воду в пластикових пляшках довше:корисна пам’ятка

Часті обстріли, відсутність електроенергії та руйнування критичної інфраструктури призводять до того, що українці залишаються без…

3 години ago