Дерматолог розповіла, скільки вітаміну D досить для здоров’я

event 08:29 П’ятниця 30 Квітня 2021 Здоров'я

Вітамін D вкрай важливий для правильної роботи всього організму. Його дефіцит безпосередньо пов’язаний із гіпертонією, респіраторними інфекціями, серцево-судинними захворюваннями та деякими видами раку. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Попри те, що вітамін природним чином виробляється в організмі під впливом сонячного світла, багато людей страждають від його нестачі.

Підвищити рівень речовини в крові можна, перебуваючи на відкритому повітрі в сонячну погоду. Але занадто часті сонячні ванни небезпечні для здоров’я. Фахівці з благодійного фонду Heart UK розповіли, як дотримати баланс і не постраждати від негативних наслідків.

За їхніми словами, для того, щоб вітамін почав вироблятися, досить перебувати під сонцем від 20 до 30 хвилин. Однак “точний час усе ще невідомий”.

Дерматолог Енн Марі Макніл пояснила, як синтезується вітамін D.

Коментар:Коли ваша шкіра піддається впливу сонячного світла, вона виробляє вітамін D. Річ у тім, що ультрафіолетові промені B (UVB) взаємодіють з білком під назвою 7-DHC у шкірі, перетворюючи його на вітамін D3, активну форму вітаміну D“, — розповіла вона.

Вона запевнила, що люди, які щодня використовують сонцезахисний крем, теж “можуть підтримувати свій рівень вітаміну D”.

Коментар:Немає жодного дослідження, яке показало б, що щоденне використання сонцезахисного крему призводить до нестачі цього вітаміну. Навпаки, є незаперечні докази численних переваг використання захисту від сонця“, — додала Макніл.

Наприклад, сонцезахисний крем із SPF 15 і вище знижує ймовірність розвитку меланоми на 50%. Доведено, що ультрафіолет пошкоджує клітинну ДНК, спричиняючи генетичні мутації, які можуть призвести до онкології, зазначила лікар.

Джерело: сайт GreenPost

Читайте також: Вчені вперше виявили речовину, яка ефективно вбиває рак

Теги: вітамін D
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward