Де купити абсент? | VINTAGE

event 12:05 Субота 24 Квітня 2021 БЛОГ

Абсент – один найсуперечливіших алкогольних напоїв. Цінителі ласкаво називають його «смарагдовою феєю», а затяті противники «зеленою відьмою». Абсент вважається далеким родичем джина. 

Де купити абсент? | VINTAGE 

Абсент – способи вживання і класифікація за кольором

Абсент – один найсуперечливіших алкогольних напоїв. Цінителі ласкаво називають його «смарагдовою феєю», а затяті противники «зеленою відьмою». Абсент вважається далеким родичем джина. У його складі є багато спецій, трав, ялівець, листя і квіти полину. Саме останні надають напою характерний смарагдовий колір. Абсент отримують шляхом дистиляції, при цьому його міцність може досягати 74%. Напій відрізняється терпким смаком з гіркими нотами і яскравим трав’яним ароматом. Його подають з цитрусами, гірким шоколадом, морепродуктами або вживають в чистому вигляді без закуски.

До числа шанувальників абсенту входили Оскар Уайльд, Шарль Бодлер, Артюр Рембо, Поль Верлен, Едуард Мане, Поль Гоген, Вінсент Ван Гог, Анрі де Тулуз-Лотрек, Пабло Пікассо. Едгар Дега навіть написав картину з однойменною назвою, тим самим увічнивши улюблений напій. Серед наших сучасників абсентом захоплюються Мерілін Менсон і лідер американської рок-групи Nine Inch Nails Трент Резнор.

Колір має значення

Крім класичного зеленого абсент випускається в наступних кольорах:

  • Бурштиновий. Такий напій проходить 2 стадії очищення і вважається елітним. Бурштиновий абсент відрізняється м’яким бархатним смаком.
  • Рубіновий. Такий відтінок виходить завдяки настоянці граната. Характерною особливістю рубінового абсенту є пікантний довгий післясмак.
  • Темно коричневий. Напою характерний солодкий смак. Для його виготовлення використовують тільки коріння полину, без листя і квітів. Додатковим інгредієнтом виступає екстракт чорної акації.

Як вживати абсент?

Існує кілька основних способів вживання напою:

  • Класичний або французький. Невелику кількість напою наливають в келих. Зазвичай беруть не більше 50 мл. Нагорі келиха розташовують спеціальну ложку з отворами, а зверху поміщають шматочок рафінаду. В залежності від уподобань, це може бути звичайний білий цукор або ж коричневий – тростинний. Далі в напій додають крижану воду, причому роблять це таким чином, щоб струмінь проходив через рафінад. Після таких маніпуляцій абсент в бокалі стає мутним, що і служить сигналом його готовності до вживання.
  • З підпалом. Напій наливають в чарку або стопку. Зверху кладуть абсентну ложку, на якій розміщують ошпарений окропом шматочок цукру. Рафінад підпалюють і чекають, поки гаряча карамель потрапить в чарку. Далі напій розбавляють водою до смаку.
  • З сиропом. Деякі джерела цей спосіб називають російським. Абсент змішується з водою, в якій попередньо розвели цукровий сироп. Іноді напій спочатку підпалюють і лише після цього змішують.
  • У коктейлях. На основі абсенту роблять популярні коктейлі Б-53, Бронепоїзд, Блю Карибіан, Білий Туман, Палаючий Ламборджині і Хіросіма. Іноді його просто змішують з ананасовим або цитрусовими соками, шампанським, лимонадом або тоніком. Деякі поціновувачі вживають напій з фраппе або мороженим.

  • Де купити абсент в Україні
    Якщо ви хочете спробувати справжній абсент і не знаєте, де його купити, відвідайте інтернет-магазин Vintage. Тут представлені кращі алкогольні напої з усього світу за оптимальними цінами. А якщо ви захочете поставити запитання або просто губитеся у виборі, ви завжди можете попросити безкоштовну консультацію у професійного сомельє. В алкомаркеті діють регулярні акції на різні типи напоїв. Доставка всією Україною безкоштовна (при заказі від 500 грн).

 

Теги:
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward