Данілов закликав не вживати термін “Донбас”: це наратив, нав’язаний країною-агресором

event 14:48 Середа 24 Березня 2021 ПОДІЇ

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов закликає не називати Донеччину і Луганщину Донбасом, оскільки це слово є наративом, нав’язаним країною-агресором.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Про це Данілов заявив під час форуму “Виборча реформа: оцінка через призму цінностей, політичних прав, якості процедур”, про яку пише.

Коментар: “Слова “Донбас” немає в жодному нормативному правовому документі нашої держави. Це дефініція, яка нам нав’язується Російською Федерацією – “народ Донбасу”, “вибір Донбасу”, “Донбас не поставлять на коліна”. Нам треба чітко дотримуватись наших нормативно-правових документів… Є чіткі назви території Донецької і Луганської областей, ніякого Донбасу не існує, це дуже небезпечно, коли ми починаємо такі речі говорити“, – каже Данілов.

Деталі: Він також зазначив, що українська влада максимально забезпечила виборче право на територіях, які межують з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей, а заяви про те, що десь не відбулись вибори через небажання влади їх проводити, є маніпулятивними.

Коментар:Всі без виключення послуги, які має отримати громадянин України, який знаходиться на підконтрольній території, він на сьогоднішній день отримує. Решта – це маніпулятивні речі, що начебто там держава відмінила вибори… Ні! Це прифронтова територія, вона може збільшуватись чи зменшуватись в залежності від того, які плани для себе готує ворог“, – наголосив Данілов.

Він додав, що не може наразі оприлюднити інформацію розвідки, що планувала Росія під час виборів в прифронтових районах і запевнив:

Коментар:Ми зробили все можливе, щоб на максимальній кількості Донецької та Луганської областей відбулися місцеві вибори в тих громадах, де це було можливо“.

Джерело: сайт УП

Читайте також: Офіс Президента ініціював проведення проактивної зовнішньої політики України

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward