Представники громади з Час-Дій хочуть залишати 50% перевиконання митних зборів на Рівненщині

event 12:25 Середа 09 Грудня 2015

Форум сприяння митній справі та інвестиціям Рівненщини8 грудня 2015 року відбулося чергове засідання Форуму сприяння митній справі та інвестиціям Рівненщини за участі представників та членів громадської організації “Час-Дій” для обговорення різних питань розвитку підприємництва рівненського регіону та співпраці органів рівненської митниці з бізнесом. Окрім традиційних членів форуму: членів та представників ГО “Час-Дій”, інших представників підприємництва та громадськості Рівненщини, на засіданні був присутній новий в.о. начальника митниці – Чеборай Андрій Миколайович, а також представники Рівненської ОДА, ЗМІ.

[Best_Wordpress_Gallery id=”27″ gal_title=”ГО Час-Дій” на відкритому засіданні Форуму сприянню митній справі та інвестиціям у грудні 2015″]

Відбулося знайомство з новим в.о. начальника Рівненської митниці ДФС. Оголошені основні напрямки діяльності рівненської митниці.

Громада та керівництво митниці прийняли курс на просування ідеї впровадження такого експерименту і в нашій області. Крім того, не лише для ремонту доріг, а й на потреби ветеранів АТО та нагальні соціальні програми регіону.

Відбулося урочисте нагородження активних учасників форуму із вручення почесних грамот.

Було обрано 2х заступників Голови Форуму сприяння митній справі та інвестиціям Рівненщини. Голова ГО “Час-Дій” Дмитро Соломчук (ППФ “Агро-Центр”) став одним із заступників Голови Форуму.

ГО “Час-Дій” підготувало інформаційну довідку в підтримку своєї пропозиції щодо впровадження експерименту, який би дозволив залишати кошти із перевиконання планів Рівненською митницею в Рівненській області на розвиток. Про подібні наміри також висловився в.о. Рівненської митниці ДФС.

Повідомляємо, що з 1 вересня 2015 року в чотирьох областях України (Волинська, Львівська, Одеська та Чернівецька) діє експеримент, за умовами якого 50% щомісячного перевиконання індикативних показників обласними митницями використовувалися на ремонт доріг держаного значення. За декілька місяців така практика показала позитивний результат. Так зокрема у Волинській області на ремонт і реконструкцію доріг в області було у вересні спрямовано 38,4 млн. грн., у жовтні – 15 млн.грн., у листопаді 46,5 млн. грн.  У Львівській області за вересень-жовтень сума надходжень становила близько 150 млн. грн. А у Чернівецькій області станом на 10 листопада до обласного спецфонду на ремонт дороги Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига (на Кишинів) заплановано спрямувати 54,5 млн. грн.

За словами нового керівництва митниці за 11 місяців 2015 року вона перевиконала план за індикативними показниками на 406 млн. грн., а це означає, що у разі дії такої програми у цьому році ми мали б як мінімум 203 млн. грн. на ремонт доріг. А таких доріг, що потребують ремонту у регіоні вистачає (на Луцьк – сполучення з Європою, на Острог – історичний центр Рівненщини, Сарни-Городище – шлях на північ).

Також на Форумі обговорювались кадрові питання митниці – громадськість висловлювала свою недовіру до окремих працівників митниці, а в.о. начальника пообіцяв врахувати її думку.

Вирішувались і технічні питання, зокрема щодо порядку отримання консультацій на митниці. Крім того новий очільник митниці повідомив, що буде запроваджено 2-змінний робочий день відділу Тарифів: з 9:00 до 18:00 та з 12:00 до 21:00.

Учасники Форуму скаржилися на неналежні умови зон для митного огляду, зокрема в Сарнах. Часті спрацювання ризиків в системі
АСУ та некоректну поведінку окремих працівників митниці. Представники митниці пообіцяли розібратися із вищевказаними проблемами, а також запевнив, що у разі термінового питання, з ним можна домовитись про зустріч у будь-який робочий час.

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward