COVID-19 виник природним шляхом — Associated Press

event 13:43 Понеділок 29 Березня 2021 ПОДІЇ

Американське інформаційне агентство Associated Press опублікувало результати дослідження про причини появи коронавірусу. Вони базуються на основі наукової роботи Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

На думку вчених, “найбільш вірогідним сценарієм є передача захворювання від тварини до людини”. Теорія штучного походження COVID-19 і його можливий витік з китайської лабораторії визнані “вкрай малоймовірними”.

Згідно зі звітом, який потрапив до рук журналістів Associated Press, пряма передача патогену від кажанів до людини більш імовірна, ніж передача вірусу через харчові продукти.

Найближчий родич вірусу, що викликає COVID-19, був виявлений у кажанів. Однак у звіті говориться, що “еволюційна відстань між цими вірусами й коронавірусом оцінюється в кілька десятиліть, що вказує на відсутню ланку”.

Також вчені попереджають, що схожі віруси виявлені у ящерів, а норки й кішки украй сприйнятливі до коронавірусу і можуть бути носіями.

Вчені пропонують продовжити дослідження всіх варіантів появи коронавірусу, крім теорії штучного походження.
Публікація звіту неодноразово відкладалася. Це викликало припущення конспірологів, що ВООЗ приховує факти причетності Китаю до вирощування вірусу в лабораторії.

Джерело: сайт Маяк

Читайте також: “Найгірше попереду”: лікар дала прогноз щодо колективного імунітету до коронавірусу в Україні

Теги:
Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward