Час-Дій просить поліцію та рівнян бути пильнішими

event 11:56 П’ятниця 10 Червня 2016

контейнер "Час-Дій" для збору одягу для малозабезпечених біля Покровського собору, РівнеГО «Час-Дій» в рамках проекту «Творимо добро разом» встановила у Рівному контейнери для збору одягу для малозабезпечених, куди рівняни можуть лишити вживаний одяг та взуття: біля ТРЦ «Чайка» (вул. Гагаріна, 16) та Покровського кафедрального собору (вул. Соборна, 6-А).

Наша організація періодично вивозить одяг з контейнерів до пунктів видачі одягу (вул. Будівельників, 1 та вул. Відінська, 40а) для сортування та видачі. Конструкція контейнера зазвичай перешкоджає витяганню речей з контейнера, однак у механізмі прийому одягу при опущеній ручці є певний проміжок.

Останнім часом до нас стали все частіше надходити повідомлення про те, що люди, переважно національності ромів, використовують дітей для того, щоб через такий проміжок викрадати одяг, який жителі міста пожертвували для благодійних цілей, із контейнера, що знаходиться поблизу Покровського собору. Дітей буквально засовують до контейнерів, тримаючи за ноги. Це становить небезпеку для самих дітей. Стінки та механізм прийому металеві, а отвір зверху передбачений лише для скидання речей усередину контейнера.

Нам дуже прикро, що нашу працю та речі, пожертвувані рівнянами для потребуючих спотворюють у такий спосіб, ще й з використанням дітей, наражаючи їх на небезпеку.

На жаль ми не маємо можливості цілодобово чергувати біля контейнерів з одягом. Представники “Час-Дій” проводили декілька профілактичних бесід з такими людьми і, серед іншого, попереджали про небезпеку таких дій для дітей, яких опускають до контейнерів, повідомляли про те, що проект передбачає видачу одягу потребуючим і запрошували їх відвідати наші благодійні офіси для вибору та отримання одягу. Не зважаючи на це, випадки таких дій не припинилися. Більше того, тепер ці люди частіше «працюють» вночі.

Саме тому ГО “Час-Дій” направила листа до Патрульної служби Рівного з проханням посилити патрулі поблизу контенера, встановленого біля Покровського собору, а також у разі виявлення підозрілих осіб поблизу контейнера, відігнати їх та переконатися, щоб не постраждали діти.

Також ГО “Час-Дій” звертається до рівнян повідомляти про випадки крадіжок, пошкоджень чи інших неправомірних дій стосовно контейнерів до “Час-Дій” (+38 067 67 97 667) чи/та до поліції (102).

 

Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward