НОВИНИ

Чим замінити вершкове масло у випічці та інших стравах: альтернативні варіанти

“Кашу маслом не зіпсуєш” – саме таку приказку знає кожен українець. Насправді, вершкове масло – паличка-виручалочка, яку можна використовувати для поліпшення будь-якої страви. Але що робити, якщо в процесі готування ви виявили, що масла в холодильнику немає, пише уніан.

• УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Чим можна замінити вершкове масло в тісті – варіанти

Як правило, рецепти тієї чи іншої випічки пишуться не просто так – кулінар розуміє, які продукти і в якій кількості потрібні, щоб вийшли потрібний смак і консистенція десерту. Якщо ви вирішили відхилитися від технології, спробуйте замінити масло:

  • маргарином – найбільше схожий на вершкове масло, замінювати потрібно в пропорції 1:1;
  • рослинною олією – також можна використовувати оливкову, кокосову, кукурудзяну або іншу в пропорції 10:8 (на 100 гр вершкового – 80 гр замінника);
  • йогуртом або сметаною – використовувати вдвічі менше, ніж вершкового масла, якби воно у вас було;
  • бананом – можна брати для солодкої випічки, але варто бути обережним з цукром і класти бананів в два рази менше, ніж масла.

Також в якості замінника вершкового масла можна використовувати яблучне або гарбузове пюре. Враховуйте, що продукт повинен бути натуральним, а класти його потрібно вдвічі менше, ніж вершкового масла.

Чим замінити вершкове масло в пюре і макаронах

Пюре, приготоване з додаванням вершкового масла, виходить ніжним і повітряним. Якщо продукту немає, то можете спробувати додати в картоплю молоко, вершки або сметану. Вливайте продукт поступово, регулюючи консистенцію пюре. Також ви можете використовувати яйця, але не повністю, а тільки жовток – на 500 гр картоплі вистачить 1 шт.

Читайте також: Як почистити чайник від накипу: дієві поради

Щоб покращити смак макаронів, візьміть трохи маргарину або соняшникової олії. В якості альтернативи можна використовувати будь-яку іншу, наприклад, оливкову – тільки не переборщіть з кількістю.

Чим замінити вершкове масло в гречці та інших кашах

Тут історія така ж, як і з пюре – в якості заміни вершковому маслу підійде оливкова або соняшникова олія. Лити її потрібно небагато, інакше легка гірчинка продукту перетвориться на катастрофічну помилку. Якщо зварили солодку кашку, то можна приправити її вершками – продукт повинен бути максимально жирним. 

Чим замінити вершкове масло на бутербродах – лайфхаки

Якщо ви хочете зробити смачний бутерброд, але в холодильнику не знайшли масла, його можна легко замінити вершковим сиром або м’яким сиром – і той, і інший продукт має ніжну і приємну текстуру, до того ж, багато в чому набагато корисніше. Також хорошою альтернативою буде і хумус – ця східна закуска підійде до будь-яких інгредієнтів бутерброда. Якщо сендвіч у вас солодкий, то вершкове масло взагалі на нього мазати не обов’язково – краще вибрати горіхову пасту або мед.

Марія Апельмон

Маша любителька побитися об заклад, про точність її прогнозу погоди. Вона знає, чи потрібно завтра брати із собою парасольку, чи краще не виходити з дому через пекельну спеку. Інколи напише прогноз погоди краще, ніж Укргідрометцентр. Окрім цього захоплюється астрологією. Полюбляє писати гороскопчики і хвалити Козерогів. Точно знає, що чекає вас сьогодні, завтра і навіть через тиждень. А ще вона не відривається від сучасної літератури (*Кідрук one love) та є поціновувачем смачного індійського чаю.

Недавні новини

Насувається негода: майже по всій Україні оголосили штормове попередження

Сьогодні, 7 травня, в Україні очікується погіршення погоди. Синоптики прогнозують грози та сильні пориви вітру. …

4 хв. ago

Довідки з лікарень не братимуться до уваги: ВЛК сама визначатиме придатність до служби

Військово-лікарські комісії остаточно визначатимуть чи придатний до служби за станом здоров’я військовозобов’язаний громадянин. Попередньо видані…

12 хв. ago

Гороскоп на 7 травня за картами Таро: що чекає на всі знаки Зодіаку

Езотерики склали свої передбачення на 7 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку. Що цікавого…

23 хв. ago

В Україну насувається потужний циклон: температура впаде до -4°

Найближчий тиждень в Україні буде доволі прохолодним, з нестійкою погодою, грозовими дощами, заморозками й коливаннями…

40 хв. ago

На Чернігівщині п’яний водій погрожував підірвати поліцейських гранатою

У Ніжині Чернігівської області нетверезий водій спробував втекти від патрульних. Під час зупинки зловмисник погрожував,…

1 годину ago

Квітникарі розповіли, де потрібно ставити орхідею

Не всі поради, які роздають блогери-садівники, працюють насправді. Чимало міфів пов’язано з орхідеєю. Традиційно ця…

13 години ago