Чим удобрити абрикос навесні: підгодівля для неймовірного врожаю

event 08:52 Четвер 30 Березня 2023 БЛОГ

Красивий та доглянутий сад радує не тільки око, але й шлунок. Так приємно прогулятися серед дерев в тіні в погожий день та з’їсти пару трійку абрикос. Але часом все псує поганий урожай, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Як прискорити зростання абрикосів – ви про це не здогадувалися

Для цього плодового дерева, як і для будь-якої рослини, дуже важливий грунт. Абрикос не любить забиті, важкі, бідні грунти з глиною, тому для його посадки краще обрати пухкі та легкі грунти, багаті органічними речовинами й з рН на рівні 7.

Прискорити зростання абрикосів можна за допомогою азотних добрив, які розводять у воді та наливають під корінь при посадці. Далі дерево можна підгодовувати амонійної селітрою в розрахунку 100-150 грам на один саджанець.

Чим підгодувати абрикос навесні – найкраще добриво

Молоде дерево краще підгодовувати восени. Так, для рослини віком до трьох років кращим добривом буде звичайний компост. Також можна використовувати хлористий калій або суперфосфат.

До п’яти років дерево вже можна удобрювати розчином аміачної селітри з розрахунку 3 столові ложки на 10 літрів води або сірчанокислим калієм з розрахунку 2 столові ложки на 10 літрів води.

Дерева старшого віку можна вже підгодовувати й навесні. Для цього підійде суперфосфат – 30 грам, а також аміачна селітра або сірчанокислий калій – по 20 грам.

Варто пам’ятати, що чим старше дерево, тим більше поживних речовин йому потрібно, тому з часом кількість добрив збільшиться.

Читайте також: Як виростити ідеальні жоржини: поради для садівників

Як прискорити плодоношення абрикоса – важливий нюанс

Підживлення абрикоса, безумовно, необхідне, але часто забувають про важливий нюанс, без урахування якого дерево не принесе великого врожаю – запилення. Саме недостатнє запилення часто стоїть між вами та улюбленими фруктами.

Для вирішення цього питання потрібно заманити до саду комах, які допомагають запилювати квіти – бджоли або джмелі. Найчастіше, щоб їх заманити на ділянку, між деревами садять нектароносні квіти, які будуть квітнути в один час з абрикосом.

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward