Чи введуть повний локдаун на новорічні свята – відповідь МОЗ

event 13:23 Середа 25 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Запровадження тотального карантину з прив’язкою до новорічних свят можливе у випадку стрімкого приросту добових випадків інфікування COVID-19.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Коментар: Введення будь-яких карантинних обмежень вводяться лише з точки зору епідеміології, виходячи з цифр зростання. Ми дивимося і говоримо про те, що у нас таке може бути – жорсткий карантин. І ми про це говоримо постійно“, – відповів глава МОЗ.

Міністр пояснив, що з точки зору епідеміології «найкращий метод – повне розірвання передачі хвороби на 3 тижні», і тоді, він переконаний, країна відчує якийсь ефект.

Проте, продовжує Степанов, введення будь-яких обмежень ухвалюється урядом з огляду на епідемічні та економічні показники.

Коментар:І коли ми пропонуємо карантин, то є розрахунки Мінекономіки, чи можемо це витримати. Ми виходимо з цих речей і шукаємо баланс. Але можуть бути такі обставини, коли нам це доведеться зробити заради збереження життя“, – заявив Степанов.

На запитання, кого насамперед зачепить локдаун, він відповів, що “хвороба не обирає”.

Коментар:Цей карантин буде торкатися усіх без виключення, як це було навесні. Щодо відпрацювання – ми ж розуміємо, що такий жорсткий карантин завдасть удару економіці незалежно від того, коли його вводити“, – зазначив Степанов.

Джерело: сайт Уніан

Читайте також: Як уникнути важкої форми COVID-19, порадив Комаровський (відео)

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward