Чи щасливе наше онлайн життя?

event 14:10 Вівторок 12 Лютого 2019

Що сьогодні важливіше: пережити щасливий момент чи зняти його для свого сторіс? Поговоримо, як зрозуміти – чи робить життя в соціальних мережах нас щасливими?

У реальному світі є місце як радощам, так і прикрим моментам, в той час, як у соціальних мережах ми бачимо здебільшого ідеальну картинку. Для одних людей вона працює як мотивація і натхнення для роботи над собою. З’являється так звана конструктивна заздрість, яка виникає до того, що має цінність для людини та змушує поставити перед собою ціль. Ми розуміємо, чого не вистачає у нашому житті та починаємо до цього йти.

Інший тип людей піддається негативу, порівнюючи красиве життя інших зі своїм. Психологи пов’язують це з невпевненістю у власних силах та невизначеністю цілей. У таких людей виникає пригнічення та роздратування, яке може витікати у агресію. Через це така кількість людей у соціальних мережах схильні до гострої критики, образ та знецінення успіху інших. За цим вони ховають власну вразливість та страх показати свої справжні емоції.

Для будь-кого нормально відсувати у тінь свої невдачі та моменти, які викликають негативні спогади. Але, потрібно стежити, щоб це не перетекло у постійне бажання всім подобатись. Бажання бути ідеальним психологи описують як невротичний стан, від якого дорослим людям потрібно відмовлятись. За таким прагненням здебільшого стоїть внутрішня порожнеча, яка може бути спричинена низькою самооцінкою чи відсутністю підтримки.

Декілька запитань, відповіді на які дадуть вам зрозуміти чи є у вас проблеми з бажанням усім подобатися?

  • Де життя яскравіше: в реальності чи в онлайні?
  • Що важливіше: переживати приємний момент чи ділитися ним у соцмережах?
  • Чи співпадають емоції які ви відчуваєте за кадром з тими, що на фото?

Якщо ви помічаєте розрив між реальним та онлайн життям це привід розібратися у собі.

Читайте також:  Інструкція з порятунку від зимової хандри

Теги:
Останні новини
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
10.04.2024, Середа
09.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward