НОВИНИ

Чи потрібно одразу йти на самоізоляцію, якщо ви контактували з хворим – відповідь лікаря

Лікар Ігор Берник розповів, чи потрібно робити ПЛР-тест і самоізольовуватися, якщо ви контактували з інфікованим COVID-19.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Лікар-інфекціоніст, заступник директора Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Берник пояснив, хто вважається контактною особою інфікованої коронавірусом людини, а також, що робити, якщо ви безпосередньо спілкувались з хворим на COVID-19.

Коментар: Це особа, яка за дві доби до та 14-ть діб після появи симптомів у хворого мала прямий фізичний контакт з ймовірним або підтвердженим випадком COVID-19, перебувала в зоні хворого під час кашлю, чи доторкалася руками до його використаних серветок, а також контактувала з хворим на відстані до одного метру протягом 15 хвилин і більше, за умови не використання відповідних засобів захисту або з підозрою щодо неправильного їх використання“, – розповів Ігор Берник.

Також за словами лікаря, контактною особою вважається та людина, яка перебувала у закритому приміщенні, наприклад, в аудиторії, кімнаті для засідань, чи залі очікування із хворим на COVID-19 протягом 15 хвилин і більше на відстані менше одного метру.

Коментар: Контактні особи підлягають самоізоляції на 14 днів від останнього контакту із підтвердженим, або ймовірним випадком, та завершують самоізоляцію без додаткових лабораторних досліджень“, – каже Ігор Берник.

Лікар-інфекціоніст зазначає, що контактні особи можуть припинити самоізоляцію, якщо отримали негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус, який здали не раніше 8-го дня, від моменту останнього контакту з хворим на COVID-19.

Джерело: Facebook Ігор Берник

Читайте також: З вівторка в “червоних” зонах будуть діяти нові обмеження: список

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

«Укрпошта» показала новий транспорт для листонош

«Укрпошта» разом із українським ветеранським бізнесом розробила новий транспорт для листонош.  Про це повідомив гендиректор…

15 хв. ago

На Львівщині змії покусали двох людей: як вберегтися

На Львівщині 28 квітня  було зафіксовано перших два випадки укусу змій.  Про це повідомляє Головне…

35 хв. ago

На Рівненщині попрощались із двома захисниками

На Рівненщині попрощались із захисниками - Андрієм Шевчуком та Ярославом Скібчиком. Сарненщина провела в останню…

55 хв. ago

Топ корисних ігор для дітей від 3 років

Вік від трьох років — це дивовижний період. Дитина стає все більш самостійною, її цікавість…

56 хв. ago

Білий дім: Україна вже отримує озброєння з нового пакета допомоги

Україна вже отримує озброєння з нового пакета допомоги, про який раніше Сполучені Штати Америки оголосили…

1 годину ago

Аліна Гросу розсекретила справжнє ім’я Klavdia Petrivna

Українська співачка Аліна Гросу під час спілкування з шанувальницею назвала справжнє ім'я Klavdia Petrivna, пише…

1 годину ago