НОВИНИ

Чи потрапляють в лікарні люди, які вдруге хворіють на коронавірус: пояснення інфекціоніста

У Києві на передовій ситуація з коронавірусом дуже складна. Кількість кисневих ліжок у всіх столичних “ковідних” лікарнях критично зменшується, а хворих все більшає.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: За його словами важкий перебіг коронавірус важко вилікувати вдома. І про лікування на стаціонарі є дві новини: хороша і погана.

Коментар:Погане, звісно, що хворих дуже багато. І є важкі кисневі хворі, які без стаціонарної допомоги не мають шансів на порятунок. Але такий шанс і можливість у них є. Госпіталь, у порівнянні з минулим роком, набагато краще оснащений. Всі ліжка кисневі, медикаменти в достатку і є досвідчений персонал. Стомлений, змучений, але він знає свою роботу“, – повідомляє Євген Дубровський.

Дубровський зазначив, що позитив полягає в іншому ракурсі: в стаціонарі хворіють виключно ті, хто не хворів раніше. Це дуже важливо для розуміння того, що відбувається з епідемією коронавірусу у світі загалом. Ті, хто вже перехворів, міцно захищені від повторних заражень.

Коментар:Ніякого прибування “повторників” немає. Щоб там не писали на просторах ФБ, у нас таких хворих немає. Десь хтось хворіє, звісно, другий раз, але кількість таких хворих мізерна. І вони, мабуть, хворіють не важко. Адже в стаціонарі таких хворих я не бачу“, – сказав лікар,

За словами Дубровського, дійсно важкі хворі – це пацієнти не просто з COVID-19, а з цілим букетом хронічних захворювань. Можливо, зимовий авітаміноз та імунне виснаження теж відіграють свою роль. Разом з новими штамами все це дає такий значний приріст нових пацієнтів.

Інфекціоніст додає, що є припущення, що ті хто перехворів на умовний “уханьський” штам разом з хворими зараз на “британський” та інші штами нарешті завершать формування повноцінного колективного імунітету і до початку літа все стане на свої місця.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Чим небезпечний для людей британський штам коронавірусу

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Одного вбив, а іншого вдарив ножем: у Миколаєві чоловік влаштував криваву різанину

Опівночі 3 травня мешканець Миколаєва посварився з двома чоловіками. Під час бійки одного з опонентів…

8 хв. ago

На Волині віднайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі

На Волині прокурори знайшли унікальну історичну пам'ятку – вирізьблену кам’яну плиту ХІІ-ХІІІ ст. із зображенням…

57 хв. ago

Дрон ГУР Магура V5 уразив швидкісний катер росіян у Криму – джерело

Головне управління розвідки уразило морським безпілотником російський швидкісний катер у районі бухти Вузька тимчасово окупованого…

1 годину ago

У Чернігові стався вибух у приміщенні банку (ФОТО)

Сьогодні близько 4-ї ранку у центрі Чернігова стався вибух у приміщенні банку. Про це повідомляє…

1 годину ago

Україну затягне дощами: синоптики розповіли, якою буде погода цього тижня

Новий тиждень в Україні розпочнеться з підвищення температури повітря – у всіх регіонах України синоптики…

2 години ago

Хто більше мерзне – жінки чи чоловіки: неочікувані результати досліджування

Багато хто вважає, що жінки більш чутливі до низьких температур і схильні мерзнути навіть за…

12 години ago