Чи покриє страховка ушкодження авто під час війни (ПОЯСНЕННЯ ЮРИСТА)

event 16:57 Середа 06 Липня 2022 БЛОГ
car

Журналісти проєкту “Блог юриста” написали матеріал, де пояснили, хто і як має компенсувати кошти людям, які втратили авто під час війни.

Вони проконсультувалися з двома страховими компаніями – “Країна” і “hotline.finance”. Там пояснили, що найпопулярнішим видом страхування є КАСКО. Він передбачає відшкодування збитків у випадку ДТП, викрадення, природних лих або побутових пошкоджень. Проте, компенсація не розповсюджується на ушкодження під час воєнних дій.

З будь-яким видом страхування, добитися компенсацій буде майже неможливо.

«А втім, це питання варто уточнювати в кожному конкретному випадку відповідно до вашого договору. Але зазвичай практика така, що на військові дії страхування не розповсюджується», – каже голова досліджень авторинку Станіслав Бучацький. 

Теоретично, якщо ви потрапили в ДТП тікаючи від війни, тоді можна розраховувати на компенсацію.

Чи допоможе держава?

Теоретично, отримати компенсацію від держави можливо. Потрібно лише зареєструватися на відродження майна через “Дію”. Проте, поки що це зробити неможливо, адже в додатку, можна зареєструвати лише нерухоме майно. 

Керівництво “Дії” повідомило, що найближчим часом, вони планують додати таку функцію в застосунок. Як проходитиме сама процедура, поки що не відомо. 

«Державі байдуже, яке це майно — нерухоме чи рухоме, тому після війни можна претендувати на компенсацію. Зараз вона не здійснюється», – каже перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів Ярослав Железняк. 

До слова в Раду подали законопроєкт про списання кредитів через війну, окремо розглядатимуть питання про автомобілі. 

Читайте також: Генштаб скасував заборону пересуватися без дозволу військкомату, – Залужний.

Нагадуємо, що аби отримати компенсацію за нерухоме майно пошкоджене внаслідок війни, потрібно в “Дії” підтвердити право власності та надати докази пошкодження або знищення об’єкта. 

Останні новини
18.03.2024, Понеділок
17.03.2024, Неділя
16.03.2024, Субота
15.03.2024, П’ятниця
14.03.2024, Четвер
13.03.2024, Середа
12.03.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward