НОВИНИ

Чи можна звільнитися зі служби, якщо став студентом після мобілізації: адвокатка відповіла

В Україні з’явиться можливість звільнятися від військової служби, якщо військовозобов’язаний став студентом після мобілізації, у разі ухвалення законопроєкту №10209.

Про це в коментарі сайту ТСН.ua розповіла адвокатка Марина Бекало.

За її словами, чинна норма статті 26 Закону України “Про військовий обов’язок та військову службу” не передбачає таку підставу для звільнення з військової служби як навчання за денною формою в навчальному закладі. Проте така можливість для звільнення з’явиться у разі ухвалення законопроекту №10209 від 03.11.2023р.

Коментар: Наприклад, військовослужбовець на момент мобілізації був студентом денної форми навчання та не реалізував з якихось причин своє право на відстрочку. Або перебував в академічній відпустці та поновився в період служби. Або з заочної форми перейшов на денну форму. Чи вступив у навчальний заклад в період проходження ним військової служби. Він буде мати можливість звільнитися, якщо буде ухвалено цей законопроєкт“, — розповіла Марина Бекало.

Читайте також: В Україні мобілізують ще одну категорію українців вже в грудні

Для цього треба буде подати відповідний рапорт командуванню та надати документи, що підтверджують його навчання на денній або дуальній формі навчання.

Шевченко Тарас

Любитель складних політичних тем. Він знає, з ким зараз веде переговори Володимир Зеленський та про що думає Емануель Макрон. Окрім політики, він також з завзяттям та захопленням напише про курйози, які сталися у твоєму районі. Він - очі редакції: не пропустить жоден вибух у Білгороді та колаборанта у Мелітополі. А ще - гарно грає в шахи та готовий довго стояти в черзі за смачною кавою.

Недавні новини

Затягнув до будинку: жителя Дніпра засудили за зґвалтування дитини

За зґвалтування неповнолітньої дівчинки жителя Дніпра відправили за ґрати. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.…

20 хв. ago

10 тисяч доларів з клієнта: на Одещині таксист заробляв на ухилянтах

Прикордонники затримали 30-річного жителя Одеси, який організував схему незаконного переправлення чоловіків через кордон до придністровського…

40 хв. ago

На Дніпропетровщині чоловік розбещував малолітніх дітей: що вирішив суд

Мешканця Нікополя Дніпропетровської області засудили до шести років ув’язнення за розбещення двох малолітніх дітей. Про…

50 хв. ago

По всій Україні стане ще тепліше: прогноз на 21 травня

У вівторок, 21 травня, на українців чекає дуже тепла погода, пише уніан.  Очікується невелика хмарність,…

11 години ago

П’ять невдалих днів: місячний календар на червень 2024

Коли змінюються фази супутника Землі в першому місяці літа, які дні будуть найвдалішими, а в…

12 години ago

Чи потрібно військовослужбовцям оновлювати свої дані: відповідь Міноборони

Як відомо, 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію в Україні. Тепер громадяни мають…

13 години ago