Чи можна заразитися паразитами з’ївши сире м’ясо: пояснення терапевта

event 20:00 Неділя 11 Квітня 2021 ПОДІЇ

М’ясо – це м’язи. Усередині тканин здорової тварини ніяких мікроорганізмів бути не повинно. Однак паразити можуть потрапити “всередину” вже під час подрібнення. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Тобто тартар в цьому сенсі небезпечніший за стейк з кров’ю.

Вірогідність зараження зростає, якщо ви їсте фарш, виготовлений з різних видів та шматків м’яса. Якщо у тварини спочатку були паразити, то м’ясо без обробки стає розповсюджувачем хвороб. Особливо часто паразити, наприклад личинки трихінел, зустрічаються в м’ясі диких тварин.

Також можливе зараження лістеріозом і гепатитом E, які особливо небезпечні для вагітних. Утім, переживати через мікроорганізми в м’ясі, купленому в магазині відомих мереж, не варто. Великі виробники зацікавлені в дотриманні всіх технологій знезараження і не допускають до продажу інфікований продукт.

Коментар: “При вживанні сирого м’яса можливі ризики розвитку гострої діареї. Така ситуація виникає в разі недотримання санітарних правил при приготуванні страв або смаженні вихідної сировини”, – розповів лікар.

Будьте обережні під час подорожей та обідів в незнайомих місцях. Краще віддавати перевагу стравам, які все ж пройшли термічну обробку.

Якщо діарея, спровокована інфекційним агентом, виникла внаслідок вживання сирого м’яса, не намагайтеся усунути її протидіарейними засобами. Краще почніть пити воду (з додаванням солі і цукру) для корекції електролітних порушень і запобігання зневоднення. 

Незайвим буде звернутися за кваліфікованою медичною допомогою: повідомте докладно про свій стан (частота, кількість і характер випорожнень, температуру та біль), а також перерахуйте, що ви їли напередодні.

Джерело: сайт Свідок

Читайте також: Вчені пояснили, як сніданок пов’язаний із діабетом

Теги:
Останні новини
29.03.2024, П’ятниця
28.03.2024, Четвер
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
Читати більше новинarrow_forward