НОВИНИ

Чи є у Криму ядерна зброя і навіщо це Путіну – відповідь експерта

У Раді нацбезпеки і оборони України не виключають, що Росія може розміщувати ядерну зброю в окупованому Криму. Її можуть застосувати, як попереджувальний удар, аби залякати всіх інших.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Джерело: Рано чи пізно поява ядерної зброї в Криму цілком можлива з боку РФ. Таку думку озвучив військовий експерт Олег Жданов.

Коментар: “Ракетне озброєння розробляється під ядерну зброю і осколково-фугасна основна частина для будь-якої ракети насамперед використовується для тренування розрахунків та самих ракетників. Але ж війна корегує ситуацію, а тому її використовують і в бойовому сенсі”, – сказав Жданов.

За словами експерта, ядерне озброєння можуть доставити в Криму і вантажівками, адже головна частина ракети не така вже і велика. Також є спеціальні контейнери, в яких перевозяться зброю і автомобільним транспортом.

“Відстежити їх можливо, але для цього потрібні сучасні засоби розвідки. Щось на подобі супутників, безпілотників. Наш партнери у НАТО регулярно здійснюють розвідувальні польоти навколо Криму, тому зможуть чітко моніторити цю ситуацію”, – додав він. 

Жданов розповів, що може змусити РФ застосувати цю зброю.

Коментар: “Ядерна зброя може бути застосована, як попереджувальний удар для того, аби залякати всіх інших. У РФ воєнна ендокринна має наступальний характер і вона містить у собі фразу, що Росія буде захищати власні інтереси в будь-якій точці земної кулі. То тут суто політичне рішення і військовий наказав від верховного головнокомандувача РФ – Володимира Путіна”, – наголосив він.

Експерт також пояснив, чи може Росія ударом зачепити свою територію.

Коментар: “Це наш запобіжник, що ми розташовані дуже близько до кордону з РФ. Від Києва до Москви – 850 кілометрів і де буде радіоактивна хмара ніхто не може сказати. Але я скажу, що застосування тактичної ядерної зброї для артилерійських систем – це для нас небезпека. Якщо буде повномасштабна воєнна кампанія, то цілком вірогідне застосування і тактичної ядерної зброї, снарядів малої потужності”, – зазначив військовий експерт. 

У 2016 році на півострові помічали ракетні установки, які можуть транспортувати ядерні заряди. Це питання постійно обговорюють українські та американські політики.

Зокрема, екскомандувач армії США в Європі Бен Ходжес вважає, що ядерна зброя на Кримському півострові – ключ для подальшого наступу і поширення геополітичного впливу Росії. Якщо РФ піде в наступ, удар з боку Криму буде частиною масштабної операції. 

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: Путін повідомив про появу в Росії другої вакцини від коронавірусу


Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

В Україні деякі пенсіонери можуть отримувати відразу дві пенсії: кого стосується

Українські пенсіонери, які мають інвалідність, можуть отримувати дві виплати одночасно, але це не стосується всіх…

2 години ago

На Черкащині лисиця покусала 9-річну дівчинку

У Звенигородському районі Черкаської області дика лисиця покусала дев'ятирічну дитину під час прогулянки на велосипеді.…

2 години ago

На Полтавщині жорстоко вбили 25-річну жінку: підозрюваний вчинив самогубство

На Полтавщині правоохоронці знайшли у вигрібній ямі на території домогосподарства 46-річного жителя Новосанжарської громади тіло…

3 години ago

На вихідних Україну несподівано розігріє до +27° : прогноз синоптика

Вихідні в Україні будуть сухі та теплі. Опадів протягом 21 та 22 вересня не очікується.…

3 години ago

Україна востаннє переведе годинники: коли переходимо на зимовий час

У червні ВР проголосувала за скасування переведення годинників в Україні. У жовтні ми востаннє перейдемо…

4 години ago

На Дніпропетровщині викрили військового, який організував схему незаконного нарахування бойових виплат

На Дніпропетровщині правоохоронці викрили схему незаконного нарахування бойових виплат військовослужбовцям. Про це повідомляє поліція Дніпропетровської…

5 години ago