НОВИНИ

Чотири “суперпродукти”, які посилюють імунну систему

Неправильне харчування і нездоровий спосіб життя можуть порушити життєво важливі імунні функції і зробити організм схильним до хвороб. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій

Імунна система – перша лінія захисту організму від інфекції. Вона виявляє хвороботворні патогени і бореться з ними. Хороший спосіб зміцнити захисні сили організму – регулярно вживати “суперпродукти”, що підвищують імунітет.

Ехінацея – лікарська рослина, яка широко використовується для лікування запалення і прискорення загоєння. Рослина позитивно впливає на імунну систему. Завдяки своїм антиоксидантним властивостям, ехінацея часто використовується для полегшення симптомів застуди або грипу.

Цитрусові. Апельсини, лимони, грейпфрути, мандарини і клементини є відмінними джерелами вітаміну С, необхідного імуностимулятора. Вітамін С також необхідний для різних функцій організму, включаючи розвиток клітин, загоєння ран і вироблення колагену.

Андрографіс це лікарська рослина, яка широко використовується в традиційних китайських і аюрведичних ліках для стимуляції вироблення антитіл, посилення імунної системи, лікування респіраторних інфекцій і зняття шлунково-кишкових запалень. Це трава з гірким смаком містить андрографоліди, рослинні сполуки, що володіють протизапальними, противірусними та антиоксидантними властивостями.

Багато сортів грибів є відмінними джерелами антиоксидантів, що стимулюють імунну систему. Деякі сорти, включаючи чагу і гриби рейши, люблять за їх потужну дію проти хронічного запалення, високого рівня цукру в крові і високого артеріального тиску.

Практично всі види грибів мають противірусні, антимікробні і протизапальні властивості через велику кількість бета-глюкана, природного полісахариду, який посилює імунну і протиракову реакцію організму.

Джерело: сайт UKRHEALTH

Читайте також: Скільки чашок чаю слід випивати протягом дня

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

У Рівному водій BMW в`їхав у сарай

У Рівному водій BMW вʼїхав у сарай. Про це повідомили в пресслужбі патрульної поліції Рівненщини.…

11 хв. ago

У Кривому Розі в ТЦК помер військовозобов’язаний: що відомо

У неділю, 5 травня, на території Саксаганського ТЦК та СП у Кривому Розі під час…

19 хв. ago

У ВМС ЗСУ розповіли, скільки вибухівки потрібно для знищення Кримського мосту

Капітан запасу ВМС ЗС України Андрій Риженко вважає, що для повного знищення Кримського мосту потрібен…

51 хв. ago

На Рівненщині стартували змагання з кіберспорту

На Рівненщині стартували змагання з кіберспорту. Про це повідомили у пресслужбі Рівненської обласної державної адміністрації. …

1 годину ago

На Луганщині окупант жорстоко зґвалтував і вбив 17-річну дівчину

Російський окупант зізнався, що на окупованій частині Луганщини він зґвалтував дівчину в машині, а згодом…

1 годину ago

З Тиси неподалік від кордону з Румунією дістали тіла трьох потопельників

Вчора, 6 травня, впродовж дня на Закарпатті, неподалік від кордону з Румунією, з річки Тиса…

2 години ago