Категорії НОВИНИ

Чорний піар: як кандидати “мочать” один одного

Початок будь-якої передвиборчої компанії легко помітити не тільки по білбордах, що осипають вулиці міст, а і кількості бруду, яким народні обранці поливають один одного. Сьогодні розглянемо, як працює чорний піар.

Даний термін досить легко охарактеризує приказка: “Не біда що своя корова здохла, погано що сусідська жива”. Якщо ціль білого піару – створення позитивного образу та “вибілювання” кандидата, чорний направлений на на дискредитацію  іміджу конкурента.

Чорний піар це невід’ємна частина інформаційної війни. Від включає у себе багато проміжних цілей, спрямованих на те, щоб зробити положення конкурента хитким та невпевненим:

  • Руйнування репутації, створення негативного образу;
  • формування негативного ставлення з боку цільової аудиторії;
  • перетягування на свій бік потенційних виборців.

Ми підібрали декілька популярніших прийомів маркетологів, за якими можна виявити чорний піар:

  • Доведення до абсурду. Гіпертрофувати інформацію до потворних розмірів – один з найулюбленіших методів чорних піарщиків. Це політичні мультиплікаційні ролики на ютубі, купа спільнот, які розповсюджують карикатури і роблять пародійні сторінки політиків.
  • Передвиборчі рейтинги. Створити негативну репутацію за допомогою низьких рейтингів та гра на тому, що в кандидата немає ніяких шансів стати президентом.
  • Зміна акцентів, асоціювання з негативом. Будь-яку подію можна подати в тому чи іншому ракурсі. У соціумі існують певні маркери, звернувшись до яких, безневинна інформація проявиться у непривабливому світлі.
  • Інформаційна атака ЗМІ. На перший погляд, новина подається об’єктивно і неупереджено, але певні фрази спрямовані на те, щоб сформувати у користувача то ставлення до події, яка необхідна замовнику репортажу.

Насправді, чорний піар не так вже і сильно впливає на результати виборів. Ця технологія спрямована на перетворення вибори у фарс. Від великої кількості негативу виборці дуже швидко втомлюються, і втрачають інтерес до виборів і політики взагалі.

Читай також: Зберігай спокій & запишись у спостерігачі

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Якою буде погода 2 травня: прогноз синоптика

У четвер, 2 травня, в Україні буде сонячно та тепло. Про це повідомила синоптик Наталка…

7 години ago

Магнітні бурі в травні 2024: чотири найнебезпечніші періоди

Учені постійно спостерігають за Сонцем і попереджають населення про високу активність зірки. У дні спалахів…

7 години ago

Залякав, щоб мовчала: житель Дніпропетровщини розбещував 5-річну племінницю

Мешканець Синельниківського району Дніпропетровської області протягом пів року розбещував свою 5-річну племінницю. Чоловіка судитимуть. Про…

9 години ago

У Києві дівчина вистрибнула з балкона, впала на перехожого та вбила його

Стали відомі подробиці трагічної події у Києві 30 квітня на Троєщині. Про це повідомляє hromadske.…

9 години ago

Чи можна пекти паску у Страсну п’ятницю: прикмети та забобони

Страсна п'ятниця - день, коли Ісус Христос приніс себе в жертву за людські гріхи, у…

9 години ago

В Україні підрахували, скільки коштів принесло розблокування кордону з Польщею

Зняття блокади пунктів пропуску на кордоні з Польщею додатково збільшило надходження митних платежів і зборів…

10 години ago