Чорний піар: як кандидати “мочать” один одного

event 12:38 Четвер 28 Лютого 2019

Початок будь-якої передвиборчої компанії легко помітити не тільки по білбордах, що осипають вулиці міст, а і кількості бруду, яким народні обранці поливають один одного. Сьогодні розглянемо, як працює чорний піар.

Даний термін досить легко охарактеризує приказка: “Не біда що своя корова здохла, погано що сусідська жива”. Якщо ціль білого піару – створення позитивного образу та “вибілювання” кандидата, чорний направлений на на дискредитацію  іміджу конкурента.

Чорний піар це невід’ємна частина інформаційної війни. Від включає у себе багато проміжних цілей, спрямованих на те, щоб зробити положення конкурента хитким та невпевненим:

  • Руйнування репутації, створення негативного образу;
  • формування негативного ставлення з боку цільової аудиторії;
  • перетягування на свій бік потенційних виборців.

Ми підібрали декілька популярніших прийомів маркетологів, за якими можна виявити чорний піар:

  • Доведення до абсурду. Гіпертрофувати інформацію до потворних розмірів – один з найулюбленіших методів чорних піарщиків. Це політичні мультиплікаційні ролики на ютубі, купа спільнот, які розповсюджують карикатури і роблять пародійні сторінки політиків.
  • Передвиборчі рейтинги. Створити негативну репутацію за допомогою низьких рейтингів та гра на тому, що в кандидата немає ніяких шансів стати президентом.
  • Зміна акцентів, асоціювання з негативом. Будь-яку подію можна подати в тому чи іншому ракурсі. У соціумі існують певні маркери, звернувшись до яких, безневинна інформація проявиться у непривабливому світлі.
  • Інформаційна атака ЗМІ. На перший погляд, новина подається об’єктивно і неупереджено, але певні фрази спрямовані на те, щоб сформувати у користувача то ставлення до події, яка необхідна замовнику репортажу.

Насправді, чорний піар не так вже і сильно впливає на результати виборів. Ця технологія спрямована на перетворення вибори у фарс. Від великої кількості негативу виборці дуже швидко втомлюються, і втрачають інтерес до виборів і політики взагалі.

Читай також: Зберігай спокій & запишись у спостерігачі

Теги:
Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward