НОВИНИ

Чорногорія ввела нову заборону для туристів з України: що потрібно знати

Відсьогодні в’їзд на територію Чорногорії для мешканців України і Білорусі можливий лише у разі їх прибуття авіаційним транспортом. Таке рішення ухвалив уряд Чорногорії. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Мешканці країн “зеленого списку” у Чорногорію можуть в’їжджати без проблем, мешканці країн “жовтого списку” або ті, хто перебував в них протягом останніх 15 днів, можуть потрапити до Чорногорії за наявності негативного ПЛР-тесту. При цьому термін його давності не повинен перевищувати 72 годин.

Коментар: “В’їзд в Чорногорію мешканців України і Білорусі здійснюється повітряним транспортом з контролем пасажирів при посадці та висадці, а також виконанням інших умов, запропонованих Міністерством сталого розвитку і туризму”, – йдеться в повідомленні уряду Чорногорії.

Якщо туристичний пакет включає екскурсії, туроператор повинен вести детальний облік місць, які відвідують туристи.

Туроператор також зобов’язаний подбати про те, щоб під час тривалості поїздки, в транспорті, а також під час відвідування та перебування у місцях, включених до екскурсійної програми, туристи суворо дотримувалися всіх протиепідемічних заходів.

Туроператор має надати письмове підтвердження від постачальника послуг розміщення неухильно дотримуватися всіх заходів, передбачених інструкціями Інституту охорони здоров’я, при наданні зазначеної послуги.

Постачальник послуг розміщення зобов’язаний встановити  контактну особу, відповідальну за спілкування з компетентним лікарем та/або епідеміологом у разі виникнення будь-яких симптомів COVID-19 у гостя, в той час як туроператор повинен мати мати список контактних осіб.

Усі туристи під час перебування в Чорногорії повинні дотримуватися всіх заходів та рекомендацій Інституту громадського здоров’я.

Джерело: Балканський оглядач

Читайте також: Україна вводить безвіз з шістьома країнами: деталі 

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

“Вибухове замовлення”:  на Закарпатті жінка намагалась провезти гранату в Угорщину

На Закарпатті прикордонники Мукачівського загону припинили спробу незаконного переміщення через кордон боєприпасів. Про це повідомили…

20 хв. ago

У Житомирі засудили колишнього тренера спортклубу, який розбещував дівчаток

Суд визнав винним колишнього тренера гуртка у Житомирі у розбещенні дітей. Про це повідомляє Офіс…

50 хв. ago

На Закарпатті потонуло двоє дітей, які намагались врятувати подругу

В селі Батрадь, що на Берегівщині двоє дітей потонули, намагаючись врятувати подругу, що впала у…

1 годину ago

У Чернігові чоловік кидався на людей з ножем: є поранений

У Чернігові чоловік накинувся з ножем на компанію людей 7 липня. Одну людину поранено, йдеться…

2 години ago

Як перевірити, чи ПФУ призначило пенсію

Попри повномасштабне вторгнення пенсіонери України продовжують отримувати свої виплати. Особи, які тільки вийшли на законний…

2 години ago

Народні прикмети про вікна: як не втратити багатство

Багато хто вважає, що вікна є провідниками енергії квартири та будинку. Це тонкі і чутливі…

3 години ago