НОВИНИ

Чорнобиль стає одним із туристичних магнітів України — заступник керівника ОП Кирило Тимошенко

Заступник керівника Офісу Президента та координатор програми “Велике будівництво” Кирило Тимошенко повідомив про те, що сьогодні Президент України Володимир Зеленський та Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі побували на передвідкритті мультимедійної виставки “Чорнобиль. Подорож” на столичному ВДНГ.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар: Життя завжди перемагає. Настав час говорити про нове життя для Чорнобиля”, – заявив Тимошенко.

Він розповів, що у павільйоні №1 можна потрапити до самої зони відчуження, навіть дослідити її: “Все – завдяки сучасним технологіям. Тут також безліч відео, архівних світлин, можна послухати людські історії, навіть записати свої власні думки та переживання у відео- або аудіоформаті. А ще – можна пересвідчитися, що поступово до зони відчуження повертається життя”.

Тимошенко наголосив, що окрім фокусу на трагічних наслідках, через 35 років після Чорнобильської катастрофи за ініціативи Офісу Президента розпочинається новий етап в історії зони відчуження. 

Коментар:Україна працює над тим, щоб ця територія стала не місцем забуття, а точкою розвитку“, – сказав заступник керівника ОП.

Так, Тимошенко відмітив, що у Чорнобильській зоні уже працює перша сонячна електростанція Solar Chernobyl, є можливості для створення нових подібних підприємств. Тут великий потенціал для науково-дослідних експедицій. Кількість туристів за останні три роки зросла у 16 разів. Цікавим напрямком для інвестицій є кіновиробництво.

Коментар:Одним із основних символів розвитку завжди є дороги. Цього року у Чорнобильській зоні відчуження стартувала програма президента Володимира Зеленського “Велике будівництво”. За три наступні роки плануємо оновити тут основні траси, щоб був доступ і для туристів, і для екологів, природоохронців, науковців. У планах – також розбудувати сучасний КПП з музеєм, місця відпочинку“, – повідомив Тимошенко.

За його словами, поступово Чорнобиль стає одним із туристичних магнітів України. 

Читайте також: Як Чорнобильська трагедія вплинула на мистецтво: книги, фільми, музика та комп’ютерні ігри

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

На Прикарпатті у ДТП загинула 22-річна поліцейська

22-річна лейтенантка поліції Луканюк Іванна, дільничний офіцер Косівського районного відділу поліції Івано-Франківської області, трагічно загинула…

22 хв. ago

Відтепер захищатимуть Україну з небес: Рівненщина втратила двох захисників

На Рівненщині до лав Небесного війська провели двох Героїв-захисників. На Дубенщині попрощалися з Володимиром Тростянчуком,…

52 хв. ago

Гороскоп на 4 травня за картами Таро: що чекає на всі знаки Зодіаку

Езотерики склали свої передбачення на 4 травня  2024 року для всіх знаків Зодіаку. Що цікавого…

1 годину ago

В Україну йдуть заморозки: синоптик розповів, якою буде погода на вихідних

Найближчими вихідними, 4 та 5 травня, в Україні буде прохолодно та навіть холодно. Місцями пройдуть…

2 години ago

Гороскоп на 4 травня: що чекає на всі знаки Зодіаку

Астрологи склали гороскоп на 4 травня для всіх знаків Зодіаку. Дізнайтеся, що цього дня чекає…

4 години ago

Мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку

Взимку 2024 року мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку. Зловмисника затримали, його судитимуть. Про…

16 години ago