НОВИНИ

Чому ціна електрики в Україні зросла на 30% — пояснення ВР

Вартість електроенергії в Україні на четвер, 12 листопада, зросла до 1,69 грн-кВт-год. Про це в середу, 11 листопада, повідомив голова комітету Верховної Ради з енергетичної політики Андрій Герус у Facebook.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

За його даними, це рекордне значення в поточному році й на 30 – 35% вище, ніж середня ціна за січень-вересень. Рекордне подорожчання електроенергії відбулося внаслідок збільшення частки її виробництва на теплових електростанціях до 39,84%.

Тоді як виробник найдешевшої електроенергії НАЕК “Енергоатом” через введені обмеження міг залучити лише 10 з 15 своїх енергоблоків.

В результаті частка атомних електростанцій у виробництві електроенергії 10 листопада виявилася всього 38,89% і це відразу позначилося на ціні електроенергії, підкреслив глава комітету ВР з питань енергетики.

Коментар:З цієї ситуації можна зробити очевидний висновок: чим менше “Енергоатому” в системі – тим вище ціна електроенергії для всієї економіки й для всього бізнесу “Енергоатом” – виробник дешевої електроенергії, який належить українцям і платить не тільки податки, а й дивіденди до держбюджету України“, – зазначив Герус.

У зв’язку з цим необхідно терміново збалансувати роботу “Енергоатома”, як це і зажадав зробити президент Володимир Зеленський на нараді 10 листопада, резюмував глава комітету ВР з питань енергетики.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: В Україні подорожчає купівля стажу для виходу на пенсію

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

В Україні деякі пенсіонери можуть отримувати відразу дві пенсії: кого стосується

Українські пенсіонери, які мають інвалідність, можуть отримувати дві виплати одночасно, але це не стосується всіх…

4 години ago

На Черкащині лисиця покусала 9-річну дівчинку

У Звенигородському районі Черкаської області дика лисиця покусала дев'ятирічну дитину під час прогулянки на велосипеді.…

4 години ago

На Полтавщині жорстоко вбили 25-річну жінку: підозрюваний вчинив самогубство

На Полтавщині правоохоронці знайшли у вигрібній ямі на території домогосподарства 46-річного жителя Новосанжарської громади тіло…

5 години ago

На вихідних Україну несподівано розігріє до +27° : прогноз синоптика

Вихідні в Україні будуть сухі та теплі. Опадів протягом 21 та 22 вересня не очікується.…

6 години ago

Україна востаннє переведе годинники: коли переходимо на зимовий час

У червні ВР проголосувала за скасування переведення годинників в Україні. У жовтні ми востаннє перейдемо…

6 години ago

На Дніпропетровщині викрили військового, який організував схему незаконного нарахування бойових виплат

На Дніпропетровщині правоохоронці викрили схему незаконного нарахування бойових виплат військовослужбовцям. Про це повідомляє поліція Дніпропетровської…

7 години ago