Чому не плодоносить абрикос: перелік причин

event 12:02 Четвер 13 Квітня 2023 БЛОГ

Соковиті і ароматні абрикоси – мрія будь-якого садівника. Однак це дерево може раптово перестати цвісти і плодоносити, що принесе чимало засмучення. Однак все можна виправити, пише уніан.

УСІ НОВИНИ В ОДНОМУ ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛІ – БАЙРАКТАР NEWS.

Чому не плодоносить абрикос – перелік причин

Виявляється, досвідчені садівники вважають однією з найголовніших причин, яка призводить до того, що абрикос не плодоносить, це місце розташування дерева. Перед посадкою варто вибрати ділянку, де не застоюється вода, абрикос не буде плодоносити, якщо:

  • його коріння постійно знаходяться в грунтових водах;
  • дерево висаджено у важку глину;
  • саджанець знаходиться в тіні.

Однак якщо ви обрали правильне місце, а абрикос все одно не цвіте, варто розглянути інші причини. Дерево не любить, коли його переливають – його потрібно не пересушувати, але і не тримати в постійній волозі. Також абрикос може не цвісти і не плодоносити через несвоєчасну обрізку. Якщо ви не видалите зайві гілки, то плодоносні можуть просто скинути всі бруньки. 

Ще одна причина, чому не цвіте і не плодоносить абрикос, в тому, що ви можете недостатньо удобрювати дерево. Абрикос любить підгодівлю, добрива з органічних і мінеральних речовин.

Молоді дерева можуть не цвісти і не плодоноситичерез слабку кореневу систему і через те, що їм не вистачає живлення. А дорослі дерева можуть перестати плодоносити через нестачу мінеральних добрив. Думаючи про те, чому не цвіте абрикос, в першу чергу завжди варто зрозуміти, чи отримує дерево достатньо добрив.

Читайте також: Щоб цвіла на радість: чим підгодувати гортензію

Супер засіб для підгодівлі абрикоса під час цвітіння

Якщо ж ви точно хочете збільшити кількість врожаю, підгодуйте дерево під час цвітіння. Для цього вам знадобляться:

  • 4 столові ложки сульфату калію;
  • 4 столові ложки сечовини;
  • 20 літрів води.

Розведіть у воді сечовину і Сульфат, після чого полийте землю навколо дерева. Цього буде достатньо для одного дорослого абрикоса. Після цього ви побачите велику кількість зав’язі, а пізніше зберете величезний урожай соковитих і ароматних абрикосів.

Чим підгодувати абрикос, щоб він плодоносив

Найчастіше, щоб змусити цвісти абрикос вам знадобляться органічні добрива. Коріння дерева дуже люблять перебродив гній, перегній або компост. Така підгодівля не тільки зміцнить абрикос, але ще і захистить молоді коріння від холоду або спеки.

Багато садівників, думаючи про те, як прискорити плодоношення абрикоса, часто хочуть взяти сокиру і просто позбутися від дерева. Однак рубати під корінь не варто, у дерева ще є всі шанси зацвісти і дати великий урожай. Однак якщо сокира вже виявилася в ваших руках, то ним ви можете трохи зменшити розмах коренів. Щороку потрібно обрубувати трохи коренів, але тільки з одного боку. 

Підгодівлю органічними добривами краще проводити в кілька етапів, поєднуючи їх з поливом. Навесні важливо не пропустити, коли абрикос починає зацвітати. До цього вам потрібно обов’язково полити дерево і дати йому підгодівлю у вигляді перегною або ж гною. За два тижні полив і підгодівлю потрібно повторювати. Втретє давати дереву воду і добрива потрібно лише через місяць після того, як на гілках з’явиться зав’язь і плоди почнуть наливатися. Однак між цими періодами, якщо немає дощів, все одно варто іноді поливати абрикос. І, найважливіше, після того, як дерево зкине плоди, йому обов’язково потрібно дати ще одну порцію підгодівлі. На цей раз варто відмовитися від органіки, краще купити фосфорно-калійне добриво. 

Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward