Чому карантин вихідного дня не буде ефективним – економіст

event 06:44 Середа 18 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

У Кабміні переконані, що локдаун вихідного дня на 15 – 20% зменшить добову кількість нових інфікованих. Натомість експерти не розуміють, звідки урядовці отримують такі дані. Адже темпи захворювання не змінилися.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це розповів Павло Кухта, керівник з політичних питань Київської школи економіки.

Він зауважив, що такий захід уряду частково перериває спілкування між у вихідні, проте воно компенсується у будні. Наприклад, тренажерні зали на вихідних пустують, а у будні – тепер переповнені.

Кухта додав: всі, хто ходив туди у суботу та неділю, тепер змушені робити це протягом тижня. Крім цього, транспорт не зупинено, люди продовжують там контактувати між собою.

Коментар: Ми не очікуємо, що локдаун вихідного дня буде ефективним. Тому що навіть механізм того, як він може бути ефективним, незрозумілий“, – наголосив експерт.

Й додав, що такий карантин жодної ефективності не показує ні теоретично, ні практично. Адже за 2 дні після нього кількість нових хворих за добу зросла з 10 до 12 тисяч.

Влада втратила довіру українців

На думку керівника з політичних питань Київської школи економіки, карантин вихідного дня – це намагання перекласти відповідальність, запровадити хоч щось, не оголошуючи повного локдауну, на який уряд наразі неспроможний.

Коментар:Через економічні причини, через провалений бюджет, через нездатність забезпечити підтримку економіці на цей час“, – пояснив Кухта.

Він наголосив, що  найголовніша проблема – те, що уряд втратив довіру з боку бізнесу та громадян у боротьбі з епідемією. А без цієї довіри ефективного локдауну в принципі не може бути, його будуть порушувати.

Експерт зауважив, що локдаун навесні спрацював, тому що люди здебільшого самі готові були йти на локдаун та виконувати вказівки уряду. Адже вірили, що це захищає від епідемії. Зараз ця довіра втрачена через низку причин.

Коментар:В уряду зараз немає спроможності протидіяти ефективно епідемії. Ймовірно, певний час до вакцинації ми житимемо з переповненими лікарнями та підвищеною смертністю“, – підсумував експерт.

Джерело: сайт 24 канал

Читайте також: У Раді не змогли скасувати карантин “вихідного дня”

Останні новини
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
11.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward