Чому есмінець ВМС США інколи плаває під піратським прапором

event 15:52 Середа 30 Вересня 2020 У СВІТІ

Основна відмінність ракетного есмінця ВМС США USS Kidd від своїх численних побратимів полягає в тому, що він іноді плаває під піратським прапором. І це аж ніяк не примха капітана або екіпажу бойового корабля, а майже 80-річна традиція.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Есмінець названий на честь контрадмірала Айзека Кідда, командира 1-ї дивізії лінкорів, трагічно загиблого разом з екіпажем лінкора “Арізона” під час атаки японців на Перл-Харбор 7 грудня 1941 року.

Пізніше його посмертно нагородили Почесною медаллю Конгресу, а новий есмінець був прийнятий до складу ВМС в 1943 році. Над ним і було вперше піднято піратський прапор з черепом і схрещеними кістками – Веселий Роджер, як жартівливе нагадування про ще одного капітана Кідда – відомого пірата 18 століття шотландця Вільяма Кідда, якого екіпаж есмінця обрав у якості талісмана.

USS Kidd

Як з’ясувалося, ще під час навчання у військово-морській академії Айзек Кідд отримав прізвисько “Кеп” на честь знаменитого попередника.

Сучасний USS Kidd – це ракетний есмінець класу Arleigh Burke. Оперативна перевірка Пентагону показує, що під Веселим Роджером есмінець плаває тільки при вході і виході з військово-морських баз США. За кордоном і особливо під час багатонаціональних військово-морських навчань екіпаж, зрозуміло, використовує штатний прапор.

Крім корабельного прапора знамениті череп і кістки можна побачити на зворотному боці вежі 45,5-дюймового знаряддя, а також на одній із сталевих дверей усередині корабля, які намалював один з членів екіпажу пожежний 1-го класу Хуан Моралес.

USS Kidd

Джерело: сайт Techcult

Читайте також: Українки відкрили перший у світі магазин віртуального одягу

Теги:
Останні новини
24.04.2024, Середа
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward