“Часник і сало?”: які методи не допоможуть вам у боротьбі з COVID-19

event 09:21 П’ятниця 10 Квітня 2020 ПОДІЇ

В мережі опублікували перелік методів, які є неефективними в лікуванні коронавірусу.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Кожного дня в Інтернеті поширюється багато новин стосовно тих чи інших методів та препаратів проти коронавірусу. Проте, деякі з цих препаратів можуть не лише не вилікувати COVID-19, але й надати значну шкоду вашому здоров’ю.

Тож, що дійсно не варто робити при коронавірусі?

Дезінфекція зсередини

Всесвітня організація охорони здоров’я зазначає, що алкоголь не вбиває коронавірус. А надмірне вживання алкогольних напоїв значно підвищує ризик отримати інші проблеми зі здоров’ям.

Спиртові та хлорові умивання

Ще один з методів побороти коронавірус, який вигадали люди — це обробляти все тіло спиртом або розчином хлорки. Однак вчені та медики зазначають, що якщо вірус вже потрапив в організм, то обробка тіла будь-якою сумішшю не вижене коронавірус. Крім того, розпилення спиртових або хлорних речовин може нашкодити здоров’ю людини, якщо засіб потрапить у слизові оболонки (очі, ротова порожнина, ніс тощо).

Гаряча ванна

Прийом гарячої ванни не допоможе захиститись від коронавірусу. Лікарі рекомендують приймати ванну у воді температурою від 36,5° C до 37°. При такій температурі вірус не гине.

Ультрафіолетова лампа

Лікарі не рекомендують використовувати УФ випромінювання для боротьби з вірусом. Вірус може жити і в більш теплих умовах, а для шкіри це може лише нашкодити: випромінювання може викликати подразнення шкіри та опіки.

Вакцина

ВООЗ запевняє, що вакцина проти гемофільної палички типу В (пневмококова вакцина) не працює проти коронавірусу. 

Часник і сало

Часник дійсно має корисні речовини, які укріплюють імунітет та володіють антибактеріальними властивостями. Але вчені ВООЗ з грудня 2019 року не знайшли жодного підтвердження ефективності вживання таких продуктів як засобу профілактики. 

Антибіотики

Антибіотичні препарати використовують під час симптоматичного лікування бактеріальних інфекцій. Але з будь-яким вірусом жоден антибіотик не зможе впоратись.

Джерело: сайт РадіоТрек

Читайте також: Медики перерахували найкорисніші трав’яні чаї

Теги:
Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward