“Братська допомога”: Путін створив резерв російських правоохоронців на прохання Лукашенка

event 16:15 Четвер 27 Серпня 2020 У СВІТІ

Росія на прохання білоруського президента Олександра Лукашенка створила резерв правоохоронців для Білорусі, але він поки що не буде використаний. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це заявив президент РФ Володимир Путін.

Коментар: “Олександр Григорович попросив мене сформувати певний резерв зі співробітників правоохоронних органів. І я це зробив. Однак ми домовилися також, що він не буде використаний до того часу, поки ситуація не буде виходити з-під контролю і поки екстремістські елементи, маскуючись політичними гаслами, не перетнуть певних меж, не вдадуться до розбою, не почнуть підпалювати машини, будинки, банки, захоплювати адміністративні будівлі й так далі”, – наголосив Путін.

Він також додав, що обидва президенти дійшли висновку про те, що “такої необхідності наразі немає, і, сподіваюся, її не буде, і тому цей резерв не буде використаний”.

Він також вважає очевидним існування внутрішньополітичних проблем у Білорусі, але висловив надію, що вони будуть вирішені виключно мирними засобами.

Коментар: “Все ж таки в цілому ситуація [в Білорусі] зараз вирівнюється. І я сподіваюся, що всі проблеми, – а вони, звісно, є, інакше люди б на вулиці не виходили, це абсолютно очевидна річ – що вони будуть вирішуватися в рамках конституційного поля, в рамках закону і мирними засобами”, – додав він.

Путін також переконаний, що Росія в ситуації з Білоруссю поводиться стриманіше, ніж європейські та американські політики.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. ЦВК 14 серпня оголосила остаточні результати, згідно з якими чинний глава держави Олександр Лукашенко, який обіймає посаду з 1994 року, набрав 80,1% голосів виборців, опозиційний кандидат Світлана Тихановська – 10,1%.

Одразу після виборів у країні розпочалися протести громадян, які не згодні з офіційними їх результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світло-шумові гранати й водомети.

З початку протестів було затримано понад 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося також про декількох загиблих.

Джерело: сайт Укрінформ

Читайте також: На Рівненщині посилили охорону кордону з Білоруссю: якими будуть обмеження

Останні новини
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
15.04.2024, Понеділок
14.04.2024, Неділя
13.04.2024, Субота
12.04.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward