НОВИНИ

Бомбардувальники США будуть регулярно патрулювати небо над Україною (фото)

Три стратегічні бомбардувальники Військово-повітряних сил США В-52Н в понеділок, 14 вересня, в супроводі винищувачів Збройних сил України патрулювали повітряний простір України. Тепер такі патрулювання будуть регулярними, повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ в Facebook.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Зазначено, що американські бомбардувальники під прикриттям українських винищувачів взяли курс в акваторію Чорного моря для спільних дій з країнами-партнерами в сфері колективної безпеки.

Коментар:Такі патрулювання будуть носити регулярний характер, адже місії В-52 в небі України є частиною давно запланованого розгортання шести B-52 на авіабазі Ферфорд Королівських Військово-повітряних сил Великобританії. Екіпажі B-52 забезпечують можливості колективної оборони для США, союзників по НАТО і партнерів, а також стратегічні і оперативні можливості для стримування Росії“, – йдеться в повідомленні.

При цьому у відомстві підкреслюють, що стратегічні партнери України в черговий раз натякають російському керівництву, що не залишать Україну наодинці і не дадуть перетворити Чорне і Азовське моря у внутрішні озера РФ.

Раніше Росія розцінила польоти літаків США над Україною як відпрацювання ракетних ударів.

Відомо, що на минулому тижні бомбардувальники США з’явилися в повітряному просторі України вперше за 26 років. Командування американських Військово-повітряних сил заявило, що це були навчання з інтеграції з українськими винищувачами.

Джерело: сайт delo.ua

Читайте також: Який регіон України витрачає найменше коштів на ремонт доріг

Дмитро Гаврилюк

Кажуть журналісти - сидяча робота? Це не про Діму. Нашого Дмитра хлібом не годуй, а дай лише попрацювати в домашньому садку. В перервами між практикою, він ділиться секретами і лайфхаками своїх знань. А ще Діма морж! Інколи нам здається, що в його жилах тече антифриз! Наразі Діма вегетаріанець з 3-річним стажем, який розкаже вам усе про користь бобових і овочів. І часто пише про це у авторському блозі.

Недавні новини

Мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку

Взимку 2024 року мешканець Дніпра зґвалтував та вбив 11-річну дівчинку. Зловмисника затримали, його судитимуть. Про…

10 години ago

На Рівненщині попрощались із чотирма захисниками

На Рівненщині попрощались із чотирма загиблими захисниками: Олександром Бубою, В'ячеславом Авдейчиком, Анатолієм Довматом та Володимиром…

10 години ago

На Кіровоградщині двоє дітей отруїлися грибами

У Долинській громаді Кіровоградської області двоє дітей отруїлися дикорослими грибами. Про це розповіла головна санітарна…

11 години ago

В Україну йде холод з Баренцевого моря: синоптик попереджає про заморозки

Найближчими вихідними, 4 та 5 травня, в Україні буде прохолодно та навіть холодно. Місцями пройдуть…

11 години ago

З 4 травня статус “обмежено придатний” для військовозобов’язаних скасовується

Міністерство оборони України внесло зміни у процедуру визначення придатності до військової служби. Відповідні зміни до…

13 години ago

Як спекти смачну паску: 10 тонкощів від хороших господинь

Ідеальна паска - пишна, м'яка, добре пропечена й ароматна. Щоб вона вийшла такою, варто пам'ятати…

13 години ago