Бюджет Рівного за січень збільшився на 23,2 млн

event 15:40 Четвер 27 Лютого 2020 ПОДІЇ

У січні підприємці Рівного на спрощеній системі оподаткування сплатили до місцевого бюджету 23,2 млн грн єдиного податку – на 2,5 мільйона більше, ніж минулого року.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Коментар: “Лідерами зі сплати єдиного податку продовжують залишатися фізичні особи – підприємці. Ними у січні сплачено до місцевого бюджету 18,9 млн грн. У свою чергу, юридичними особами – платниками єдиного податку перераховано до місцевої казни 4,3 мільйона”,- повідомив начальник Управління ГУ ДПС у м. Рівне, Михайло Калитюк .

Картинки по запросу "мільйони"

Деталі: Загалом, станом на початок поточного року на обліку в Управлінні у Рівному перебуває 13421 суб’єктів господарювання, що працюють за умовами спрощеної системи оподаткування. З них 2255 – юридичні особи та 11166 – фізособи-підприємці.

Платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, один раз на рік, на час відпустки протягом одного календарного місяця, звільняються від сплати єдиного податку. Також звільняються від сплати податку і у випадку хвороби, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Щоб скористатись правом на відпустку платникам необхідно подати до територіального органу ДПС заяву в довільній формі з інформацією про період запланованої відпустки чи терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності. Заява щодо періоду щорічної відпустки має бути подана до початку відпустки. А заява щодо терміну втрати працездатності – одразу після закінчення лікарняного.

Органи ДПС звертають, що на цей період підприємці не звільняються від сплати єдиного соціального внеску, а також, якщо під час відпустки або лікарняного підприємець отримує дохід, то за такий період йому доведеться сплатити єдиний податок, оскільки отримання коштів є підтвердженням ведення діяльності.

Джерело: Спецкор

Читайте також: Рівнянин, який повернувся з Китаю, нині у лікарні

Теги:
Останні новини
23.04.2024, Вівторок
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
Читати більше новинarrow_forward