Білл Гейтс спрогнозував, коли закінчиться пандемія коронавірусу

event 10:00 Середа 09 Грудня 2020 ПОДІЇ

До 2022 року пандемія коронавірусу повинна закінчитися навіть в країнах, що розвиваються. Цьому мусить допомогти поява вакцин, яких до весни 2021 року має бути вже шість.

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Про це заявив співзасновник корпорації Microsoft Білл Гейтс, пише CNBC. За його словами, крім уже схваленої Pfizer-BioNTech, людству також будуть доступні вакцини від Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson і Novavax

Водночас Гейтс підкреслив, що попереду світ чекає велика робота зі справедливого розподілу вакцини, особливо для менш розвинених країн.

Коментар:Нам потрібно переконатися, що ми (розподіляємо. – Ред.) справедливо. Не те, наскільки ви багаті, визначає, чи отримаєте ви доступ до цієї вакцини“, – переконаний він.

Відзначимо, що Фонд Білла і Мелінди Гейтс вже працює з Індійським інститутом сироватки, який є найбільшим в світі виробником вакцин. Мета співпраці – початок виробництва і поширення вакцини-кандидата проти коронавірусу від AstraZeneca на національному рівні.

За словами Гейтса, аналогічна домовленість буде укладена і щодо препаратів Novavax. Також він хоче налагодити масове виробництво вакцини Johnson & Johnson після її затвердження.

Зазначені три кандидати вимагають менших витрат під час випуску і зберігаються простіше, ніж аналоги від Pfizer і Moderna. Саме це робить їх більш придатними для поширення серед бідніших країн.

Коментар: Мета полягає в тому, щоб максимально позбавитися від цих проблем у 2021 році, щоб навіть в країнах, що розвиваються, пандемія закінчилася до 2022 року“, – підсумував Гейтс.

Джерело: сайт Обозреватель

Читайте також: Apple презентувала нові бездротові накладні навушники AirPods Max: ціна

Останні новини
27.03.2024, Середа
26.03.2024, Вівторок
25.03.2024, Понеділок
24.03.2024, Неділя
23.03.2024, Субота
22.03.2024, П’ятниця
Читати більше новинarrow_forward