“Без допомоги медпрацівника”: у Британії розробили тест, що виявляє Covid-19 за секунди

event 16:27 Вівторок 03 Листопадаа 2020 ПОДІЇ

Тести виявилися здатними виявити коронавірус у 80% випадків. Тест, розроблений в Уельсі, може визначити Covid-19 і відрізнити його від інших інфекцій дихальних шляхів майже миттєво. 

Детальніше про це розповідає Час-Дій.

Деталі: Результати випробувань нового тесту, проведених в Шотландії і Німеччині, опубліковані в авторитетному медичному журналі Lancet. Його розробник компанія Imspex Diagnostics повідомила, що прилад для тесту буде готовий до використання через шість місяців, якщо буде знайдено необхідне фінансування.

Коментар: Зразок дихання можна взяти швидко, це не інвазивно, не потрібно спеціально підготовлена людина, і через кілька хвилин у вас вже є результат“, – говорить засновник і глава компанії Imspex Diagnostics Санті Домінгес.

Пристрій заснований на технології, що спочатку застосовувалася при розробці тестів для діагностики таких захворювань, як рак легенів, а також для того, щоб швидко відрізнити бактеріальну інфекцію від вірусної, однак після початку пандемії компанія вирішила сконцентрувати свої зусилля на діагностиці коронавірусу.

Коментар: У нас є напрацювання в цій сфері, в тому числі – досвід застосування таких приладів. Коли з’явився коронавірус, він змусив нас переключитися на цей напрямок“, – говорить Домінгес.

Тести виявилися здатними виявити коронавірус у 80% випадків, відрізнивши COVID-19 від інших захворювань, наприклад, астми або бактеріальної пневмонії.

Коментар: Якщо ці тести доведуть свою надійність, вони відкривають можливість швидкого діагностування Covid-19 в поліклініках або у відділеннях невідкладної допомоги, що значно полегшить роботу медперсоналу“, – говорять вчені.

Джерело: сайт 7 днів

Читайте також: В Україні починають використовувати вітчизняні експрес-тести на COVID-19

Останні новини
22.04.2024, Понеділок
21.04.2024, Неділя
20.04.2024, Субота
19.04.2024, П’ятниця
18.04.2024, Четвер
17.04.2024, Середа
16.04.2024, Вівторок
Читати більше новинarrow_forward